Замість садочка та будинку культури: на Одещині відкрився соціальний хаб

У Таїровській громаді в рамках програми #SOSДіти з’явився простір із облаштованою ігровою зоною та кабінетом психолога. Там безкоштовну допомогу регулярно надають соціальний працівник, соціальний педагог та психолог.

Дисципліновані дошкільнята, галасливі підлітки і навіть 5-ти місячне немовля — за місяць роботи хабу відвідувачів було уже чимало, розповідає  Катерина Трапіцина, голова правління благодійного фонду “Вітрила дитинства”. Соціальний хаб “Вітрила
дитинства” у Таїровській громаді відкрили за підтримки СОС Дитячі Містечка — міжнародної благодійної організації, що представлена у 137 країнах. Оплачують послуги спеціалістів також організатори хабу.

Саме приміщення надала громада – раніше у ньому базувався гуманітарний склад центру надання соціальних послуг.  “Рекламували” новий хаб маленькими вуличними святами — із повітряними кульками, музикою, каністерапією ( приводили спеціально навчених собак для спілкування з дітьми). 

Тепер запрацювало “сарафанне” радіо, говорить Катерина. Люди приїжджають  у Таїрово навіть з інших куточків
громади.

“У хабі маємо дві кімнати. Велика, розділена на дві зони: ігрова і для персоналу.  Маленькакімната — для психолога, там працюють індивідуально. Ми дуже зручно розташовані – поруч ще один гуманітарний штаб, куди люди звикли звертатись за допомогою, а опісля частенько зазирають до нас”, — розповідає  Катерина Трапіцина.

У хабі допомагають жителям Таїровської громади: багатодітним, малозабезпеченим родинам; родинам, де виховуються діти з
інвалідністю чи інвалідність мають батьки.  Тим, хто постраждав у період війни. Івнутрішньо переміщеним людям — таких у базі громади чотири тисячі п’ятсот.

Для малечі — заняття в ігровій зоні. Там багато реквізиту для творчості, спортивне приладдя, іграшки. Навіть
ходунки для найменших — один юний відвідувач вчиться ходити.  Соціальний працівник і соціальний педагог малюють, ліплять із дітьми, влаштовують  різноманітні майстер-класи. Поруч у приміщенні  є обладнана хореографічна зала, де двічі на тиждень  відбуваються заняття хореографічної і театральної студій. І для батьків, і для дітей — консультації психолога. 

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся:
https://t.me/ivasinews