На честь колишнього начальника Ізмаїльського прикордонного загону, що загинув на Донбасі, перейменовано вулицю в Києві

На честь колишнього начальника Ізмаїльського прикордонного загону, що загинув на Донбасі, перейменовано вулицю в Києві

За рішенням Київської міської ради у Києві вулицю Маршала Говорова переіменовано на честь генерал-майора, Героя України Ігоря Момота, який 11 липня 2014 року загинув на Донбасі
внаслідок удару російської реактивної артилерії під Зеленопіллям.

Про це повідомив депутат Київської міської ради, колишній очільник Кілійської громади Павло Бойченко, передає інформагенція «Юг.Today».

Ігор Момот народився у 1965 році. Командував Ізмаїльським прикордонним загоном протягом
3,5 років – з 2003 по 2006-й.

Після ускладнення ситуації на українсько-російському кордоні Ігор Момот особисто сформував та очолив мотоманеврову групу Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби. Група виконувала завдання з охорони державного кордону на найбільш вразливих ділянках. Підрозділ під командуванням полковника Ігоря Момота неодноразово вступав в бій з незаконними військовими формуваннями в Донецькій області.

Був заступником
начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Ігор Момот загинув 11 липня 2014 року внаслідок ракетної атаки біля Зеленопілля. Позиції опорного пункту українських сил, де розмістилися підрозділи 24-ї механізованої, 72-ї механізованої, 79-ї аеромобільної бригад і мотоманеврова група прикордонників в Луганській області були обстріляні з установки «Град».

Звання генерал-майора та Героя України Ігорю Момоту були присвоєні
посмертно.

Відзначимо, 7 грудня 2016 року на честь Ігоря Момота було перейменовано теплохід Українського Дунайського пароплавства. Також ім’я прикордонника – Героя України носить одна з вулиць Ізмаїла.

Схожі новини