Як Ізмаїл відзначатиме День міста

Як Ізмаїл відзначатиме День міста

У суботу, 1 жовтня, Ізмаїлу виповнюється 432 роки. Зазвичай винуватець урочистостей відзначає своє свято гучно та з розмахом. Але, на жаль, цього року через війну, ізмаїльцям не до пишних святкувань. Але зовсім непоміченим День
народження міста теж не залишиться.

Про те, які заходи заплановані в Ізмаїлі на перший день жовтня, на офіційному сайті міста розповіли в Ізмаїльській міській раді. Це локальні заходи культури та спорту, вшанування почесних громадян напередодні свята, «Тиждень благоустрою», святкове оформлення та впорядкування територій рідного міста.

В закладах культури, загальноосвітніх та позашкільних закладах пройдуть уроки патріотизму
«Ізмаїл – це Україна». Також на ізмаїльців очікують фотовиставки «Ізмаїл – це Україна: разом до перемоги!», краєзнавчий медіа-етюд «Усе моє, що зветься Ізмаїл», літературна сюїта «Тобі, моє місто, присвячую…», фото-прогулянки «Ізмаїл – чарівна перлина Дунаю», виставка «Пісенні акварелі Амвросія Ждахи», велобревет «Ізмаїл – перлина українського Придунав’я» у форматі батьки-діти та міжрегіональний турнір з годзю-рю карате «Бессарабія OPEN».                   .

1 жовтня святкування Дня народження міста традиційно почнеться о 10.00 з мітинга-концерту «Ізмаїл – це Україна» на площі біля ПК ім. Т.Г. Шевченка з церемонією покладання квітів. О 10.40 заплановано флешмоб – урочиста хода з демонстрацією Державного Прапора України та прапора міста (маршрут: ПК ім. Т.Г. Шевченка – площа Перемоги – ПК ім. Т.Г. Шевченка).

«День народження рідного міста  – це особливе свято для всіх нас. Ми знаємо: зараз головне – працювати,
щоденно робити внесок у нашу перемогу. І віримо, що наступний день народження міста ми обов’язково святкуватимемо переможцями над російським агресором, під мирним небом на українській квітучій землі», – звертаються до містян в Ізмаїльській міській раді.Схожі новини