Школам Одещини пропонують виростити квітники до Перемоги: як отримати цибулини квітів безкоштовно

Школам Одещини пропонують виростити квітники до Перемоги: як отримати цибулини квітів безкоштовно

Про ініціативу, яка спрямована створити квітковий рай у кожній школі, своїх колег
проїнформував директор Департаменту освіти та науки Одеської ОДА Олександр Лончак, передає інформаційне агентство «Юг.Today».

Проєкт Flowers4school від асоціації квіткових виробників Нідерландів та України – одночасно освітній та благодійний.

Його головна місія – познайомити дітей зі
світом квітів за допомогою їх участі у висадці цибулин для своєї школи. Нідерландські благодійники вірять, що висадка їхніх цибулин біля шкіл України допоможе позитивно вплинути на моральний стан дітей, і покаже їм, що садівництво –  це весела справа, яка розвиває в них любов до землі нашої Батьківщини.

В рамках проекту кожна школа в Україні може отримати коробку з цибулинами квітів (до 500 шт). Виробники квітів діляться з дітьми колекцією тюльпанів, нарцисів, гіацинтів, крокусів та
інших квітучих рослин. Також у коробці будуть інструкція посадки та допоміжні матеріали.

Все, що потрібно зробити школам, аби отримати подарунок, – заповнити заявку на участь до 11 листопада. Зробити це можна за посиланням  https://www.flowers4school.com. Висадити цибулини необхідно до 21 листопада.

Також всі, хто отримає цибулини, зможуть прийняти участь у конкурсі фото та відео від організаторів. Для цього учням потрібно буде зробити фото (чи відео) під час проектування майбутнього квітника, висадки квітів, появи перших паростків та у повному розквіті рослин.

Розквітнуть квіти –  розквітне Україна! Ми обов’язково встигнемо до Перемоги!

Діана
ГЕРГІНОВА

Схожі новини