В селі Кілійської громади замість бур’янів з’являються вишукані квіткові клумби (фотофакт)

В селі Кілійської громади замість бур’янів з’являються вишукані квіткові клумби (фотофакт)

З початком осені в Лісках Кілійської громади стартувало масштабне озеленення зарослих бур’яном земельних ділянок. Протягом декількох днів місцевими робітниками та небайдужими мешканцями села
на розчищених від порослі територіях висадили 250 квітів. Схоже, місцеві мають намір зробити візитівкою села не тільки полуничні плантації, а й вишукані квіткові клумби, які створює озеленювач Світлана Гавалешко. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці розповіла староста села Галина Іванова, передає ІА «Юг. Today».

Так, 12 вересня біля Свято-Пателеймонівської церкви з’явилися 160 канн та хризантем. На цій ділянці за
допомогою активною молоді зворушили землю мотоблоком, зібрали каміння, вивезли траву, а вже потім висадили квіти. Тоді ж Галина Іванова запросила всіх бажаючих навести порядок на в’їзді в село з Кілії.

Вчора, 19 вересня, квітковий фонд Лісків поповнився ще на тридцять канн та шістдесят хризантем. З цієї ділянки перед висадкою квітів вивезли сім причепів бур’янів.

Нагадаємо, що 15 вересня мешканці села Ліски, яке ще називають полуничною столицею півдня Одещини, офіційно звернулися по допомогу до голови ТГ В’ячеслава Чернявського для негайного вирішення кризових питань. В населеному пункті пересихає річка Дунаєць, яка є основним джерелом вирощування полуниці та забезпечує місцеве населення водою. Також в Лісках існує велика проблема із транспортним сполученням села з центром громади – містом Кілія.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – Галини ІВАНОВОЇ

Схожі
новини