Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 6 листопада

В Одеській області ніч з 5 на 6 листопада пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів. Ситуація на Одещині повністю контрольована. На Кінбурнській косі, розташованій в декількох кілометрах від Очакова Миколаївської області, знищено вороже угруповування. Окрім особового складу окупаційних
військ, який там знаходився,  є інформація про те, що саме з тієї бази запускали іранські дрони-камікадзе «Shahed-136» по півдню України, зокрема й по Одещині.

Про це сьогодні, 6 листопада, розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

«Ви ж побачили, що трошечки
зменшилась інтенсивність використання російськими військами «Шахедів»? Першочергова заслуга в цьому Збройних Сил України, протиповітряної оборони та мобільних груп різних підрозділів, що збивають цих поганих «пташок».

Летючих «мопедів» вже збито багато. У ворога закінчуються запаси ударних безпілотників. Але рашисти знову намагаються налагодити постачання дронів-камікадзе з Ірану. Таким чином, роботи в українських військових буде ще більше, тому їм необхідна не лише наша віра, але й
підтримка», – підкреслив Сергій Братчук.

За даними Оперативного командування «Південь»,  у  Чорному морі угруповання ворожих сил нараховує три одиниці без ракетоносіїв на чергуванні. Море знов штормить та розбурхує мінну небезпеку. Військові просять пам’ятати  про загрози й ракетних ударів.

«Відсутність ракетоносія на службі теж може бути ворожим прийомом
заколисування уваги. Однак ракет і засобів їх запуску з повітря, моря, суходолу у рашистів ще багато»,– запевняє військове командування.

В ОК «Південь» також повідомили про успіхи на Південному напрямку фронту за минулу добу.

Так, штурмовою та армійською авіацією ЗСУ відпрацьовано по опорному пункту та району зосередження ворожих сил та засобів в Баштанському і Бериславському районах. А бомбардувальники і винищувачі працювали по скупченню ворожої техніки в районі
Снігурівки, системах ворожої протиповітряної оборони в Херсонському районі.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 140 вогневих завдань, в тому числі по району зосередження ворожої живої сили та техніки в Геройському і Раденську.

Встановлено, що за підсумками бойової доби ворожу армію скорочено на 57 рашистів, два танки, дві крупнокаліберні гаубиці та три одиниці авто-бронетехніки. Пошкоджено ще одну гармату-гаубицю і дві автівки.

«Не
піддавайтесь на провокації й панічні настрої. Сприймайте інформацію критично, довіряйте достовірним джерелам.

За сигналами про небезпеку вживайте оперативних заходів за алгоритмом збереження життя. Про підозрілих осіб, предмети чи обставини негайно сповіщайте компетентні органи», – звернулися до мешканців півдня України наші захисники.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – 126 бригади територіальної оборони Одеси

Схожі
новини