Успішний тандем між активістами та владою: в селі Вилківської громади вирішила багаторічну проблему однієї з вулиць

Успішний тандем між активістами та владою: в селі Вилківської громади вирішили багаторічну проблему однієї з вулиць

В Мирному Вилківської громади Ізмаїльського району нарешті завершили ремонтні роботи з облаштування тротуарів довжиною 160 метрів з вулиці Миру на вулицю Врожайну. Ця
бетонована стежина стала сполучною ланкою для мешканців цих вулиць. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив голова ТГ Матвій Іванов, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

Можливо, хтось з читачів нашого видання вважатиме цю подію доволі другорядною для широкого загалу. Але тут треба уточнити певні деталі.

Очільник громади в коментарі ІА «Юг.Today» розповів, що відремонтований тротуар – єдиний задовільний прохід для
жителів вулиці Миру на вулицю Врожайну, аби якнайшвидше дістатися центру села. Раніше цей вузький провулок являв собою звичайну протоптану стежину, яка тонула в болоті особливо під час рясних опадів, а місцеві з великими труднощами добиралися до тієї ж сільської ради або магазину.

За словами Матвія Костянтиновича, мешканці Мирного давно просили облаштувати в цьому провулку нормальний прохід. Але цьогоріч внаслідок воєнного стану в країні зайвих грошей на ремонт дорожніх об’єктів в
місцевому бюджеті бракує. Тому місцева влада вирішили використати для прокладки тротуару підручні засоби. На території громади знайшли старі, але ще міцні бетонні плити, благодійники допомогли з піском, а міська рада придбала цемент. А ось самі ремонтні робити виконували не будівельні бригади, а місцеві небайдужі мешканці, що зголосилися робити це безкоштовно заради благополуччя односельчан.

«Уявіть собі, яка це складна фізична праця – по вузькому провулку перетягувати на катках ці надважкі бетонні плити! Тому міська рада вирішила хоч якось заохотити зусилля активістів, які впродовж двох тижнів виконували практично всі ремонтні робити, виділивши з місцевого бюджету 48 тис.
грн», – підкреслив очільник громади.

Інна ДЕРМЕНЖІ, фото –
прес-служба Вилківської громади

Схожі новини