7 листопада Одеському тролейбусу виповнюється 77 років

7 листопада 1945 року в Одесі розпочалася експлуатація тролейбусного маршруту № 1 «Залізничний Вокзал — площа Льва Толстого».

КП «Одесміськелектротранс» запрошує усіх бажаючих на святковий захід який розпочнеться об 11:00 годині 12 листопада 2022 р. в музеї КП «ОМЕТ» за Адресою Олексіївська площа 21А.Вхід вільний, повідомляє прес-служба Одеської міськради.

Рух тролейбусів в Одесі став важливим символічним етапом відновлення міста після німецько-румунської
окупації. Насправді тролейбус в Одесі був готовий до запуску вже літом 1941 року, проект лінії був розроблений ще в далекому 1940 році. На початку 1941 року в місто надійшли перші тролейбуси марки ЯТБ-4 з Ярославського заводу і одночасно до Києва вирушили на навчання майбутні 38 водіїв. Проте під час війни румунські окупанти зруйнували інфраструктуру, а тролейбуси просто вкрали і використовували в своїх містах. Пізніше після визволення міста їх повернули в Одесу, відновили і саме вони і
відкривали той самий перший маршрут, який вони же повинні були відкрити ще у 1941 році.

Перший маршрут одеського тролейбусу з 1945 року і до початку 1980-х проходив від Залізничного вокзалу по вулиці Пушкінській, Дерибасівській, Соборній площі і вулиці Льва Толстого до площі Льва Толстого. Саме з цього почалася історія руху тролейбусів містом Одеса. Протягом 77 років тролейбус є вагомою частиною життя кожного одесита.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся:
https://t.me/ivasinews