Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 11 листопада

В Одеській області ніч з 10 на 11 листопада пройшла під сигнали повітряної тривоги, але, на щастя, обійшлося без обстрілів. На жаль, ворог продовжує наносити удари по об’єктах критичної інфраструктури сусідніх із Одещиною областей. Зокрема, цієї ночі від рашистських атак постраждала Вінниччина. Окрім того, противник
намагається активізувати повітряну розвідку, в тому числі й в Одеському регіоні, але потерпає від величезних втрат внаслідок якісних та професійних ударів Збройних Сил України на Південному напрямку фронту.

Про це сьогодні, 11 листопада, розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

За
даними Оперативного командування «Південь», у Чорному морі продовжує маневрувати корабельне угруповання ворожого флоту в кількості сімнадцять одиниць. На бойове чергування виведено два ракетоносії з шістнадцятьма «Калібрами».

Військові припускають: певним чином рашисти натякають, що готові помститися
за «незручні складні рішення» по Херсонщині, до яких вони були доведені. Тому цілком імовірні повтори масованих ракетно-дронових обстрілів по всій
території України.

В ОК «Південь» також поділилися успіхами на Південному напрямку фронту за минулу добу.

Так, тактичною авіацією Збройних Сил України нанесено два ураження місць дислокації ворожих сил та техніки. Ракетно-артилерійські підрозділи, виконуючи понад півсотні завдань, продовжували нищити логістику рашистів та руйнувати систему управління.

Підтверджені втрати противника складають п’ятдесят рашистів в пункті компактного проживання і зручного ураження, ще двома
раосійськими військовими поповнено обмінний фонд.

Шпигунські характеристики безпілотного ворожого розвідника типу «Орлан-10»  добре відомі ЗСУ. Тому й методи протидії у наших захисників різноманітні, але ефективні. Безпілотник збито, а матеріали вивчаються фахівцями.

На полі бою українськими підрозділами відмінусовано у ворога три танки, самохідну гаубицю «Мста-С», одинадцять одиниць іншої авто-бронетехніки.

 «Загроза ракетних ударів та дистанційних
артилерійських обстрілів в регіонах, наближених до зони безпосередніх бойових дій та на окупованих територіях, залишається вкрай високою.

Пильнуйте і будьте обережні, дотримуйтесь заходів безпеки, на сигнали тривог реагуйте оперативно та правильно.

Цілком імовірно, що ворог втікаючи замінував великі площі, будівлі, об’єкти, важливі у соціальному забезпеченні гуманітарних потреб мирного населення. Не наближайтеся до підозрілих предметів, бо це може бути небезпечно.
Інформуйте про них компетентні органи, убезпечте себе й оточуючих.

Деструктивну діяльність колаборантів «руського миру» не лишайте без уваги. Використовуйте чат-боти правоохоронних структур для повідомлення про їх активність»,– звернулися до мешканців південних регіонів України військові.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – ОК «Південь»

Схожі новини