На Одещині насамперед розчищатимуть маршрути, які визначать військові

На Одещині через воєнні дії та закриття заводу «Артемсіль» зросте вартість очищення доріг.

Також цієї зими Служба автомобільних доріг в Одеській області розчищатиме насамперед маршрути, які визначать військові. Про це Суспільному в ефірі «Українського радіо Одеса» розповів виконувач обов’язків керівника служби Андрій Донченко.

«Сьогодні службою автомобільних доріг разом з військовою адміністрацією розроблена схема першочергових розчисток доріг.
Разом з військовими визначили стратегічно важливі маршрути, які повинні бути оброблені насамперед і за будь-яких умов. А далі всі інші маршрути очищатимуть у міру виведення техніки», — пояснив посадовець.

За словами Донченка, зростання цін на майже всі товари, які використовують для утримання доріг, вплине на якість їх прибирання.

«Розчищення доріг буде дорожчим в цьому році. А враховуючи недостатню кількість коштів в країні, звичайно, Укравтодор та
Міністерство інфраструктури попереджає всіх: очищення доріг буде не таким швидким і не таким масштабним як в минулі роки», — попередив він.

Ціни на сіль для посипання доріг, яку раніше купували на заводі «Артемсіль» в Донецькій області, що припинив свою діяльність, зросли в шість-десять разів, зазначив керівник обласної служби. Наразі її можуть закуповувати за кордоном: в Німеччині, Польщі, Румунії, Болгарії або Туреччині.

В Одеській області на балансі служби перебувають
2811 км доріг державного значення.

Больше новостей на нашем телеграм-канале: https://t.me/volnorezodessa