На Одещині чоловік їздив з підробленим посвідченням водія

На Одещині замість того, щоб пройти курси водіння, 50-річний чоловік купив права на мотоцикл.

Так, правоохоронці викрили громадянина під час перевірки на блокпосту поблизу міста Ізмаїл.

Мотоцикліст надав поліцейським підроблене посвідчення водія. Цей факт задокументувала викликана на місце події слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. Правопорушник визнав провину, пояснивши, що курси водіння не проходив, а права придбав.

«Дізнавачі направили вилучений документ на експертизу, яка підтвердила його підробку. Під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури поліцейські повідомили чоловіку про підозру в пособництві у підробленні посвідчення з метою його використання та використанні завідомо підробленого документа. Ці правопорушення передбачені ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України і караються штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або
арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. Обвинувальний акт правоохоронці вже направили до суду. Зараз встановлюється особа, яка підробила посвідчення», — розповіла дізнавачка сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Ольга Климчук.

Больше новостей на нашем телеграм-канале: https://t.me/volnorezodessa