В Арцизі лікарі прооперували хвору на коронавірус дитину: які засоби захисту використовували

В Арцизі лікарі прооперували хвору на коронавірус дитину: які засоби захисту використовували

Лікарі Арцизької лікарні – сміливі та віддані своїй справі люди. Навіть порахувати неможливо, скільки життів ними врятовано. Якими б не були умови та час, вони завжди виконують
свою роботу. Випадок з маленькою пацієнткою з Оріхівки не став винятком.

Тиждень тому до Арцизької центральної опорної лікарні з підозрою на апендицит поступила 8-річна дівчинка з Оріхівки, хвора на COVID-19. Сама по собі операція з видалення апендикса не складна, але складності додало те, що дитина була хвора на COVID-19.

«Ніхто не міг спрогнозувати, як при таких обставинах пройде операція та які будуть наслідки від наявності двух гострих інфекцій в організмі дитини.
Але наша команда хірургів – Дундер Олександр Васильович, Поліщук Іван Васильович та анестезіолог Павленко Володимир Володимирович мужньо, оперативно, якісно та з мінімальними наслідками впоралася з поставленим завданням. Під час операції хірургічна бригада застосовувала засоби індивідуального протиковідного захисту: респіратори FFP3, захисні окуляри та щитки, захисні костюми з капюшоном, потрійні рукавички, бахіли», – розповів керівник Арцизької лікарні Зіновій іванович Челак.

Як повідомили в Арцизькій міській територіальній громаді, операція пройшла успішно. Зараз маленька пацієнтка перебуває в стабільному стані.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Схожі новини