Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 28 вересня

В Одесі та області ніч з 27 на 28 вересня після ворожої ракетної атаки пройшла під сигнали повітряної тривоги та, на щастя, без обстрілів. Напередодні пізно ввечері рашисти активізували
роботу своєї авіації. Винищувачі Су-35 зайшли з Чорного моря та випустили у бік Одещини дві ракети типу Х-59, що були знищені силами протиповітряної оборони. Про це сьогодні, 28 вересня, повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

Сергій Братчук вкотре попросив мешканців Одещини не ігнорувати
сигнали повітряної тривоги, оскільки військові очікують на наш регіон продовження атак або дронами-камікадзе, або ракетами. Речник ОВА запевнив, що сили оборони Одеської області продовжують виконувати поставлені бойові завдання. Одеська обласна військова адміністрація, в свою чергу, повністю контролює ситуацію в регіоні.

За даними Оперативного командування «Південь», корабельне угруповання ворога в Чорному морі зменшено
вдвічі. На маневруванні залишено шість одиниць, в тому числі три надводні ракетоносії, на борту яких 24 «Калібри».

В ОК «Південь» також розповіли про успіхи на Південному напрямку фронту за минулу добу.

Так, авіацією Збройних Сил України нанесено п’ять ударів по ворогу. Підрозділами протиповітряної оборони знищено безпілотного розвідника типу «Орлан-10» в Херсонському районі, а згодом в Баштанському районі Миколаївщини збитий штурмовик Су-25 противника.

Ракетно-артилерійські
підрозділи виконали 250 вогневих завдань, уразивши, зокрема контрольно-спостережний пункт та склад з боєприпасами в Бериславському районі Херсонщини.

Підтверджені втрати ворога складають 58 рашистів, танк та сім одиниць автомобільної техніки. Решта результатів дорозвідується.

 «Ворог не припиняє терор мирних населених пунктів, продовжуючи шантаж техногенними катастрофами. Рівень загрози ракетних ударів, артилерійських обстрілів та спроб розхитування ситуації в
країні адептами «руського миру» і пропагандистами рф досить високий.

 Не ігноруйте попередження про небезпеку, за сигналами тривог дійте чітко за алгоритмом, будьте пильні та зосереджені.

Не панікуємо і не інформуємо ворога про розташування, рух і імовірні дії наших підрозділів. А ось рух і осередки ворожого війська просимо повідомляти нам негайно», – звернулися до жителів південних регіонівУкраїни наші захисники.

Підготувала Інна
ДЕРМЕНЖІ, фото – ілюстративне

Схожі новини