На Одещині викрили нову схему незаконного перетину кордону

На Одещині під час реалізації оперативної інформації прикордонники виявили трьох українців призовного віку, які шукали спосіб незаконно перетнути кордон.

Так, на околиці с. Шершенці, що на Одещині, охоронці кордону зупинили автомобіль, яким їхав місцевий житель. В автівці також знаходилися троє громадян України, двоє з яких планували незаконно виїхати до Молдови, третій – організовував їх переправлення за кордон.

Прикордонники встановили, що українці після Молдови планували потрапити до країн ЄС. Для цього вони через інтернет зв’язалися з жителем прикордоння. За свої послуги місцевий мешканець просив 4500 $ США. З прибуттям до Одеси «мандрівники» винайняли автомобіль, яким доїхали до с. Івашків Подільського району, де зустрілися з організаторами. Всі гуртом поїхали до кордону, де на них чекав ще один місцевий житель, який також лагодився незаконно
виїхати з країни, аби уникнути призову до лав ЗСУ.

Щодо виявлення ознак злочинів, передбачених ст. 336 ККУ «Ухилення від призову за мобілізацією» та ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», прикордонники направили повідомлення до Нацполіції.

Проводяться невідкладні слідчі дії.

Больше новостей на нашем телеграм-канале: https://t.me/volnorezodessa