Лікарня в Одеській області отримала сучасне діагностичне обладнання

Лікарня в Одеській області отримала сучасне діагностичне обладнання

07.11.2022, 18:00

Березівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги в Одеській області поповнився новим апаратом УЗД Logiq A5.

Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної державної адміністрації.

«Сучасну медицину неможливо уявити без цього виду діагностики. І завдяки гуманітарній допомозі шведської компанії «OpertionAid» відтепер в Березівському районі, в якому суттєво збільшилась кількість ВПО, можна проводити ранню діагностику багатьох захворювань і тим самим своєчасно запобігти хронічному розвитку багатьох патологій»,
— відзначив І-й заступник Начальника Одеської ОВА Борис Волошенков.

За оцінкою спеціалістів наявність такого приладу в Березівському районі дозволить підвищити рівень діагностики при підозрі та наявності злоякісних новоутворень, забезпечить покращення якості та ефективності диспансеризації хворих, сприятиме ранньому виявленню патологій та покращити пошук шляхів зниження захворюваності.

«Через недостатнє забезпечення матеріально-технічної бази, а саме відсутність УЗД в кабінеті гінеколога, мало місце пізнє виявлення хворих серед жіночого населення Березівського району. Тепер наші лікарі зможуть проводити ультразвукове дослідження жіночої статевої сфери, спрямоване на діагностику гінекологічних захворювань. З огляду на те такі обстеження мають високу точність діагностики і є нешкідливими для
організму, даний вид діагностики можна широко застосовувати, як в гінекології, так і при вагітності. Такий прилад УЗД можна використовувати і для дослідження репродуктивної системи дівчаток-підлітків, що допомагатиме, на ранніх стадіях, виявляти захворювання, розпочинати лікування і своєчасно подбати про їх здоров’я», — сказала головний лікар Березівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Ірина Кондрашова.