Для ОПЗ знайдуть роботу в умовах війни, — Фонд держмайна

Для ОПЗ знайдуть роботу в умовах війни, — Фонд держмайна

7.10.2022 — 15:20

Фонд державного майна шукатиме шляхи щодо діяльності Одеського припортового заводу під час війни.

Одеський припортовий завод
припинив роботу з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. 24 лютого на заводі припинили всі виробничі процеси та перестали приймати аміак з аміакопроводу. ОПЗ планував відновити роботу з 1 червня, але не зміг через ракетні удари росіян по Одещині.

Насправді завод не працює повноцінно ще з минулого року. Минулоріч у вересні ОПЗ
призупинив роботу через рекордні ціни на газ. У листопаді на заводі припинили виробництво аміаку та карбаміду, але підприємство продовжувало постачати медичний кисень до «ковидних» лікарень. Співробітників заводу перевели на 3-денний робочий тиждень із відповідним скороченням зарплати.

Також у 2021 році сінгапурська компанія Dachex Shipping Pte. Ltd. відмовилася від підписання договору з ОПЗ на перероблення давальницької сировини. Компанія звинуватила представників заводу у недбалості при
складанні порядку проведення відбору замовника робіт з перероблення давальницької сировини, яку вона виграла.

Наразі державі від імені Фонду держмайна належать 99,5667% акцій ОПЗ. Вже кілька років завод перебуває у списку підприємств, які готують до приватизації.

Цьогоріч у жовтні голова ФДМУ Рустем Умєров із заступниками проінспектували роботу та поточний стан Одеського припортового заводу. Далі Фонд держмайна вирішить, як можна використовувати ОПЗ в умовах війни.

Вас
также может заинтересовать

У Стамбулі перевіряють по 12 суден на день, — ООН