З портом Южний» судитимуться через порушення процедур закупівлі

Одеський господарський суд відкрив справу щодо порушень під час проведення закупівлі послуг аудиту державним підприємством «Морський торговий порт «Южний». Про це редакції 368.media   стало відомо з матеріалів судової справи № 916/2521/22.+

ДП «Чорноморський Експертно-технічний центр
Держпраці» звернулось до суду з позовною заявою до порту. Центр Держпраці вимагає скасувати результати закупівлі та визнати недійсним договір, що укладений між ПП «Науково-виробнича фірма «Технічний аудит» та ДП «МТП «Южний».

Зазначимо, порт «Южний» 16 серпня цього року оголосив процедуру закупівлі в системі ProZorro щодо придбання послуг з аудиту дотримання вимог законодавства про охорону праці під
час експлуатації машин спеціалізованих перевантажувальних комплексів. Очікувана вартість закупівлі склала 447 тисяч гривень.

Найнижчу вартість послуг запропонувала ДП «Чорноморський Експертно-технічний центр Держпраці» — 245 тис. гривень. Втім тендерний комітет відхилив їх пропозицію посилаючись на не відповідність умовам, визначеним в оголошенні про проведення спрощеної закупівлі.

Зокрема, надані копії посвідчень працівників про проходження навчання і перевірки знань з
нормативно-правових актів начебто суперечать вимогам тендерної документації.

Відтак переможцем торгів стала ПП Науково-виробнича фірма Технічний аудит», пропозиція котрої була вищою та складає 342,87 тис. гривень. Зазначимо, компанія-переможець зареєстрована в Одесі у 2001 році та належить місцевому мешканцю Роману Цуркану. Основний вид діяльності фірми технічні випробування та дослідження.