Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 28 листопада

В Одеській області ніч з 27 на 28 листопада пройшла без сигналів повітряної тривоги та, на щастя, без обстрілів. Ситуація на Одещині залишається повністю контрольована. Хоча в Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають одинадцяти ворожих кораблів та катерів, серед яких з’явився один носій восьми
крилатих ракет типу «Калібр». Ворог продовжує погрожувати ракетними ударами та буде подібне робити й надалі.

Про це сьогодні, 28 листопада, розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

За даними Генерального штабу Збройних
Сил України, станом на шосту годину ранку на Криворізькому та Херсонському напрямках окупанти в позиційній обороні. Ворог не припиняє артилерійських обстрілів підрозділів українських військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро, зокрема міста Херсон.

Противник продовжує зазнавати значних втрат. Підтверджено ураження об’єкту російських загарбників в районі населеного пункту Енергодар. 26 листопада знищено шість одиниць військової техніки різного типу та поранено близько
тридцяти військовослужбовців. В районах населених пунктів Пологи та Чернігівка Запорізької області в результаті дій сил оборони близько 80 загарбників отримали поранення. Кількість загиблих окупантів уточнюється.

Зафіксовано близько тридцяти одиниць пошкодженої військової техніки противника на ремонті в населеному пункті Гола Пристань Херсонської області.

Президент України Володимир Зеленський під час свого вчорашнього вечірнього відеозвернення
зазначив, що у влади є відомості про підготовку російських терористів до нових ударів по теериторії нашої держави. Бо ж допоки у рф є ракети, загарбники не заспокояться.

За словами голови держави, тиждень, що починається, може бути таким самим складним, як і попередній. Сили оборони України готуються, уся держава готується. Українською владою опрацьовуються будь-які сценарії, у тому числі з західними партнерами.

«Будь ласка, на цьому тижні зважайте на сигнали повітряної тривоги. Усі разом і допомагаючи один одному ми пройдемо і цей виклик війни: цю зиму, це намагання росії використати холод проти людей», – звернувся до українців Володимир Зеленський.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – ОК «Південь»

Схожі новини