В будівлях виставки «Експо-2030» планують створити «силіконову долину» Східної Європи

Містечко, яке планують побудувати на полях фільтрації в Одесі в разі визначення України, як країни, що прийматиме Всесвітню виставку «Експо-2030» після завершення виставки планують використовувати для розвитку ІТ-сектору перетворивши цю містину в «силіконову долину» не лише України, а й
усієї Східної Європи.

Про це повідомив заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Роман Григоришин.

Він зазначив, що питанню, що робити із «Експо-містечком» після завершення виставки зараз обговорюють дуже жваво. 

Також заступник голови ОВА зазначив, що для забезпечення швидкого переміщення туристів на Всесвітню виставку «Експо-2030», якщо Україну оберуть для її проведення Одесу з аеропортами Києва потрібно зв’язати швидкісною залізницею.

Він
також зазначив, що потрібно буде забезпечити можливість швидко дістатися Одеси з Ізмаїла та Миколаєва де планують реконструювати аеропорти до проведення виставки.

Роман Григоришин також зазначив, що ці плани створювалися ще до повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Він також зазначив, що архітектурний проєкт містечка, яке передбачає будівництво на «полях фільтрації» був найкоштовнішою частиною номінаційного досьє. 

Заступник голови ОВА зазначив, що
реєстраційне досьє, яке презентувала Україна високо оцінили в Міжнародному бюро зазначивши, що в України є великі шанси на перемогу.

«Зазначу, що це відбулося під час війни й без витрати грошей з державного бюджету», — наголосив він.

В разі перемоги, на думку Романа Григоришина, можна буде вирішити проблему полів фільтрації, Одеса отримає нову й потужну логістичну інфраструктуру, а також місто отримає абсолютно нову систему громадського транспорту «яку наразі навіть важко уявити».

На початку жовтня команда проєкту Odesa EXPO 2030 презентувала концепцію дизайну містечка, яке побудують в Одесі для проведення Всесвітньої виставки «Експо-2030», якщо Україну оберуть для проведення цієї виставки.

У вересні Україна офіційно подала реєстраційне досьє у Міжнародне бюро виставок (BIE) в рамках участі у відборі країни-кандидата на проведення Всесвітньої виставки «Експо-2030».

Втім, про намір претендувати на участь у виставці Кабінет
Міністрів України повідомив ще у жовтні 2021 року. Рішення про місце проведення Всесвітніх виставок шляхом таємного голосування ухвалює Міжнародне Бюро Виставок — Bureau International des Expositions (BIE).

Про намір претендувати на участь у виставці Кабінет Міністрів України повідомив ще у жовтні 2021 року. Рішення про місце проведення Всесвітніх виставок шляхом таємного голосування ухвалює Міжнародне Бюро Виставок — Bureau International des Expositions (BIE).

Источник