В Одеській області покарають мешканця Ізмаїльщини, який виправдовував злочини окупантів

Невдовзі ще одному мешканцю Ізмаїльщини доведеться відповідати перед законом за скоєння кримінального правопорушення, пов’язаного з виправдовуванням, визнанням правомірною та запереченням збройної агресії російської федерації проти України.
Відповідальність за це передбачено ч. 2 ст. 436-2 КК України. Про це Бессарабії INFORM розповів керівник Ізмаїльської окружної прокуратури Олександр Сара.

Прихильником воєнної агресії рф виявився мешканець Ізмаїльського району, пенсіонер, який працює водієм медичної швидкої допомоги.

З початку повномасштабного вторгнення ворога в Україну, незважаючи на систематичні обстріли Одещини окупантами, він поширював матеріали у забороненій на території України російській соціальній мережі
«Однокласники», які виправдовували дії агресора, принижували національну честь і гідність українського народу та вихваляли і звеличували російських загарбників.

Обвинувальний акт стосовно зловмисника направлено до Ізмаїльського міськрайонного суду.

Слід зазначити, що вказаний злочин передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Водночас у прокуратурі зазначили, що відповідно до
ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.