На Одещині розпочали ремонт дороги, на яку два роки тому виділяли «ковідні» мільйони

Підрядник розпочав ремонт автодороги Т-16-27 КПП «Серпневе» — Тарутине — Арциз — Сарата, на ділянці від нульового до четвертого кілометра поряд із кордоном з Молдовою. 

Як повідомили в Службі автомобільних доріг Одеської області, наразі працівники підрядника ремонтують основи дорожнього одягу.

В подальшому
підрядник планує виконати влаштування вирівнюючого шару покриття по всій протяжності ділянки для ліквідації руйнувань та деформацій шару дорожнього одягу, нанести розмітку та встановити найнеобхідніші дорожні знаки. 

«На фінішній стадії ремонтні роботи й на інших ділянках дорогах Т-16-27 перед смт. Тарутине та м. Арциз», — зазначили в САД.

Угоду про додаткові дороги з ремонту ділянки від нульового кілометра до 21 кілометра уклали із товариством з
обмеженою відповідальністю «Ростдорстрой». Аукціону не проводили, скориставшись переговорною процедурою. Вартість угоди — 121 мільйон 552,5 тисячі гривень.   

ТОВ «Ростдорстрой» засноване
комерційним товариством з обмеженою відповідальністю «Оттема», яке зареєстроване в Угорщині. Наразі власниками є депутат Одеської міськради Юрій Шумахер — представник партії «Довіряй ділам» мера Одеси Геннадія Труханова та бізнесмен Євген Коновалов. Статутний капітал — 5 млн 131 тис. гривень, існує з 2005 року.

Зазначимо, що у листопаді 2020 року Кабінет міністрів України в жовтні спрямував на дороги 35 мільярдів гривень з 66 мільярдів, які були у фонді з протидії COVID-19, ці гроші витрачали серед іншого і на дороги в Одеській області. В Одеській області гроші з «ковідного» фонду витрачали на ремонт таких доріг: Т-16-27 контрольно-пропускний пункт «Серпневе-Тарутине-Арциз-Сарата», Р-33 Вінниця — Турбів – Гайсин – Балта – Велика Михайлівка —
/М-16/, Т-16-08 Болград — Кубей — Арциз, мосту через Хаджибейський лиман, автомобільної дороги Одеса-Київ та Р-55 Одеса — Вознесенськ — Новий Буг.  

Ремонт траси
Т-16-27 різними ділянками продовжується кілька років. Так у грудні 2021 року Служба автомобільних доріг повідомила, що не прийматиме роботи в іншого
підрядника ТОВ СК «Автострой», працівники якого клали асфальт прямо на сніг. 

У вересні 2020 року Служба автомобільних доріг України провела тендер для вибору підрядника, якому заплатять за ремонт чергової ділянки траси Т-16-27 контрольно-пропускний пункт Серпневе-Тарутине-Арциз-Сарата.

Аукціон відбувся 7
вересня і в ньому брали участь дві компанії: ТОВ «Березівкаагрошляхбуд» та ТОВ «Ростдорстрой». Ще одного бажаючого – ТОВ «Миколаївбудцентр» не допустили до аукціону.

Переможцем визнали ТОВ «Березівкаагрошляхбуд», що погодилося працювати за 187 мільйонів 530 тисяч гривень, що на 50 тисяч менше ніж пропозиція конкурента.

Того ж дня Служба автомобільних доріг на Одещині
провела тендер для вибору компанії, якій заплатять за середній ремонт дороги Т-16-27 контрольно-пропускний пункт «Серпневе»-Тарутине-Арциз-Сарата, через який раніше скаржилися до Антимонопольного комітету України компанії ТОВ «Ростдорстрой» та ТОВ «Автомагістраль-Південь». 

В результаті на другому кроці аукціону ТОВ
«Ростдорстрой» заявило про готовність робити ремонт за 309 мільйонів 596 тисяч гривень, що виявилося на 404 тисячі менше, ніж у конкурента. Йдеться про 21 кілометр цієї дороги.

У серпні 2020 року тендерна колегія Антимонопольного комітету прийняла до розгляду скарги ТОВ «Автомагістраль-Південь» та ТОВ «Ростдорстрой» на те, що
Служба автомобільних доріг на Одещині відхилила їхні пропозиції щодо тендеру на середній ремонт дороги Т-16-27 контрольно-пропускний пункт «Серпневе» — Тарутіне-Арциз-Сарата очікуваною вартістю 340 мільйонів 66,9 тисячі гривень.

У липні того ж року Служба автомобільних доріг в Одеській області уклала
угоду з ТОВ «Ростдорстрой» про проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-16-27 Контрольно-пропускний пункт «Серпневе»-Тарутине-Арциз-Сарата, км 70+414 – км 81+370. Загалом взяти участь в аукціоні бажали три компанії: власне ТОВ «Ростдорстрой», ТОВ «Миколаївбудцентр» та ТОВ «Автомагістраль-Південь». Однак ТОВ «Миколаївбудцентр» відхилили тому змагалися лише дві одеській компанії. 

Вперше українець очолив комісію зі збереження морської флори і фауни Антарктики

Віталій
Цимбалюк — український дипломат, колишній посол України в Республіці Чилі очолив Комісію зі збереження морських живих ресурсів Антарктики. Про це повідомили у Національному антарктичному науковому центрі. Комісія (ККАМЛР) займається питаннями захисту та контролю вилову морських живих ресурсів у регіоні й це вперше, коли її очолює Україна.  Головування України триватиме 2 роки …
читати далi

Розслідувати справу про зарплати ексдиректора порту "Южний" будуть до 1 січня

Вищий антикорупційний суд продовжив до 1 січня 2023 року строк розслідування кримінального провадження за підозрою керівництва державного підприємства «Морський
торговельний порт «Южний»» у заволодінні понад 1,5 мільйона гривень. Таке рішення 28 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло». «Клопотання задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження № 12020160200000201 від 22.09.2020 … читати далi

Журналіст попросив суддів зобов'язати бізнесмена, що на нього напав, читати книжки

Судді Суворовського
районного суду продовжать розглядати в понеділок справу про напад на знімальну групу телеканалу «Думська» з боку власника ресторану Валерія Чорного. Як повідомляє кореспондент ІзбірКома з зали засідань, постраждалий оператор Євген Войтенко звернувся до суду із клопотанням засудити Валерія Чорного до ув’язнення, але з іспитовим терміном.  При цьому Євген Войтенко запропонував …
читати далi

Розгляд справи про побиття журналістів 19 лютого 2014 року перенесли через справу Стерненка

Суддя Сергій Кічмаренко відклав розгляд справи про побиття активістів та журналістів під будівлею Одеської обласної адміністрації, що сталося 19 лютого
2014 року, де обвинуваченим є колишній перший заступник голови Одеської облдержадміністрації Олександр Орлов. Суд збереться для розгляду цієї справи 31 листопада.  Сьогодні, 4 листопада, винести якесь рішення суддя не зміг через те, що … читати далi