У мирному житті — моряк, на війні — розвідник: історія воїна 28 окремої бригади

Старший солдат розвідувальної роти 28-ої омбр Костянтин із позивним «Одеса» ще у перші дні війни потрапив на фронт. Пішов добровольцем, коли на малій батьківщині прогриміли перші вибухи. Хоча до того 8 років чоловік підкорював моря й океани, як помічник капітана судна.

Історію захисника, який змінив море на степ,
опублікувала пресслужба 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

«24 лютого почалася повномасштабна війна, 25-го я вже пішов до армії. Розповів, що знаюся на топографії, отже мені запропонували піти у розвідку й попередили, що підрозділ ось-ось має йти на фронт. Я, звісно, погодився», — пригадує Костянтин.

Автор: 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу.

За останні сім місяців «Одеса» разом зі своїми бойовими побратимами встиг взяти участь у багатьох складних операціях. Зокрема, самотужки або координуючись з іншими підрозділами, вони влаштовували для ворожих військ безліч засідок, з яких жоден окупант не виходив живим:

«Одного разу ми перехоплювали
росіян, які намагалися відійти із засідки наших колег-розвідників. Тоді старший нашої групи почув рух серед каналу і мовчки потягнувся за гранатою. Я дав знати, що зрозумів його і теж потягнувся за своєю. Кидаємо, чуємо панічні крики і починаємо працювати всім, що у нас було».

Автор: 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу.

Про своїх побратимів
Костянтин розповідає з посмішкою і з гордістю. За цей час вони стали йому другою сім’єю, яка тримає бойовий дух попри втому і небезпеку.

«Хлопці великі молодці. Особливо зараз, коли розпочався контрнаступ, вони не лише викладаються на максимум, а й допомагають, якщо у тебе щось не виходить. Працювати в такому колективі одне задоволення. І ми працюємо майже без відпочинку, бо хочемо якнайшвидше вибити окупантів, як то зробили на Харківщині», — додає Костянтин.

Автор: 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу.

Утім, найбільше душа «Одеси» тягнеться зараз до моря. Як він сам каже, йому дуже не вистачає рідного морського повітря. Тому, коли Україна переможе, хоче відпочити на одному з одеських пляжів. А наразі радить українцям не зволікати й допомагати:

«Не можна цю війну просто пересидіти перед телевізором. Якщо
ви знаєте, що вмієте щось, що наблизить нашу перемогу — робіть це. І починайте вже, бо кожен вклад важливий».