Лікарня на Одещині замовляє ремонти у “готельєрки”

Комунальне некомерційне підприємство “Дунайська обласна лікарня” Одеської обласної ради” замовляє ремонти приміщень у підприємиці, що спеціалізується на послугах розміщення відпочиваючих та ресторанних послугах. Про це свідчать дані публічного модуля аналітики BI Prozorro. 

З липня до листопада лікарня уклала 5 договорів
на суму у майже 375 тисяч гривень з підприємицею, основним видом діяльності якої є діяльність засобів розміщування на період відпустки та іншого тимчасового проживання. 

ФОП Фошка Марія Василівна має серед видів діяльності і такі, що пов’язані з будівельними роботами. Та навіть якщо й не мала б, робити ремонти на замовлення
розпорядників бюджетних коштів вона має право. Однак, до літа поточного року пані Марія не отримувала від чиновників ніяких підрядів, всі договори на ремонт укладені без конкурсу і про підприємицю невідомо нічого взагалі. Не відомо, чи має вона необхідний досвід, працівників, матеріально-технічну базу.   

Телефон підприємиці вказаний як контактний для бронювання номерів на базі відпочинку “Дельта”, курорту
Приморське, Кілійського району.  

З усім тим,
63-річній підприємиці доручено відремонтувати приміщення ординаторської неврологічного відділення, будівлю лікарні, санвузол та підсобне приміщення, вхід до
бомбосховища, та стелю в одному з коридорів лікарні. І суми доходів в додатках до договорів дуже низькі і не зрозуміло, навіщо підприємиця взагалі цими ремонтами займається.  

Так, підприємиця за договором 146-Н зобов’язалася здійснити поточний ремонт будівлі КНП «ДОЛ» ООР» за 49,9 тисячі гривень протягом одного місяця. Згідно з додатком до договору, за здійснений за місяць ремонт вона отримає
1 тисячу гривень прибутку. 

Поточний ремонт приміщення ординаторської неврологічного відділення підприємиця
здійснить за майже 186 тисяч гривень. Заробити на цьому вона планує близько 4400 гривень. Подібна ситуація і з рештою договорів. 

Цікаво, що поточний ремонт у бомбосховищі, загальноремонтні роботи у бомбосховищі,
ремонт аварійного виходу з бомбосховища, а також прокладання каналізації до бомбосховища лікарня замовила у фірми “ПІВДЕНБУД-М”. Вцілому фірма отримає за роботи, пов’язані з бомбосховищем, близько 3 мільйонів гривень. І тільки вхід чомусь довірила ремонтувати приватній підприємиці. 

Фірма “ПІВДЕНБУД-М” згадується в матеріалах кримінального провадження, пов’язаного з привласненням, розтратою майна або заволодінням ним шляхом зловживання службовим
становищем. Дізнатися в якій якості фірма фігурує у справі наразі не вдалося, оскільки частина судових документів недоступна. Інформація заборонена для оприлюднення згідно з пунктом чотири частини першої статті 7 Закону України “Про доступ до судових рішень”.  

Власник ТОВ “ПІВДЕНБУД-М” Михайло Подопригор, з якого на початку поточного року податківці через суд стягували заборгованість у майже сто тисяч
гривень. 

Цікаво, що директор КНП  “Дунайська обласна лікарня” Одеської обласної ради”, згідно з даними судового реєстру, це і є та особа, у якої вимагав хабаря депутат Одеської обласної ради від партії “Довіряй ділам”
Дмитро Чапір. 

І
судячи з тексту Ухвали Вищого антикорупційного суду, вимагав він не “жалюгідні” 120 тисяч гривень, а відкат у розмірі 15 відсотків від кожної закупівлі лікарні.