Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 12 листопада

В Одеській області ніч з 11 на 12 листопада пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів. Зі звільненням Херсона загроза наступу російських військ для Одеси та Миколаєва стала набагато нижчою. Однак варто розуміти, що після невдач на полі бою рашисти намагатимуться компенсувати свої втрати через
ракетно-дронові удари по українських об’єктах критичної інфраструктури.

Про це сьогодні, 12 листопада, розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

Слід зазначити, що вчора вечері, 11 листопада, повернення Херсона під контроль України
підтвердив президент Володимир Зеленський. За його інформацією, станом на вечір українські оборонці перебували на підступах до міста. Але спеціальні підрозділи вже були в обласному центрі.

«Херсонці чекали, ніколи не відмовлялись від України. Надія на Україну завжди виправдовується – і наша країна завжди повертає своє.

І навіть коли ще місто не повністю очищене від ворожої присутності, самі
херсонці вже прибирають з вулиць та будівель російську символіку і будь-які сліди перебування окупантів у Херсоні.

Так само було і в усіх інших містах, звільнених нашими захисниками. Так само буде і в тих містах, які ще очікують на наше повернення. Україна прийде до всіх своїх людей», – зазначив під час свого виступу Володимир Зеленський.

Однак мешканцям Одещини ейфорія від звільнення Херсона не повинна затьмарювати розум. Бо ж ворог вочевидь
налаштований продовжувати практику ракетних і дронових ударів по об’єктах критичної та енергетичної інфраструктури. Оскільки, за даними Оперативного командування «Південь», у ворожому корабельному угрупованні в Чорному морі, що наразі складається з 21 корабля, на бойовому чергуванні знаходяться два надводних ракетоносії зі шістнадцятьма «Калібрами»

В ОК «Південь» також відзвітували про успіхи на Південному напрямку фронту за
минулу добу.

Як проінформували військові, противник займає оборону вздовж лівого берегу річки Дніпро. Але й на правому тривають заходи протидії. Ворог після відходу з правого берега основних підрозділів здійснив підрив Антонівського мосту з метою ускладнення подальшого пересування українських військ.

Сили оборони продовжують заходи з деокупації населених пунктів на Херсонському напрямку. В ході успішних наступальних дій передові підрозділи військ ЗСУ дісталися правого берега Дніпра.
Тривають заходи з виявлення та знищення противника в низці населених пунктів. Розпочато роботу й по обласному центру.

Авіацією Збройних Сил України двічі нанесено удар по скупченню техніки противника в Бериславському і Херсонському районах. Ракетними та артилерійськими підрозділами виконано 34 вогневих завдання по районах зосередження живої сили та техніки ворога.

Підтверджені втрати ворога складають 25 рашистів, три самохідні крупнокаліберні гаубиці «Мста-С», шість одиниць
автотехніки. Знищено склад ворожих боєприпасів в Каховському районі.

В результаті точних ударів Сил оборони по штабу російських окупаційних військ у населеному пункті Червоний Маяк Херсонської області понад тридцять окупантів загинуло, знищено два танки та чотири вантажівки.

«Будьте уважними і свідомими, не нехтуйте правилами безпеки, ретельно перевіряйте інформацію, ставтеся до неї критично, а до обмежень в рамках воєнного стану – з розумінням.

 Дотримуйтеся
встановленого порядку і алгоритмів дій за сигналами тривог, залишайте паніку ворогу та довіряйте Силам оборони»,– застерігають мешканців півдня України наші захисники.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ

Фото зроблене українським військовим на Херсонщині на фоні знищеного мосту, якій підірвали окупати під час свого так званого «відходу»

Схожі новини