У волонтерському центрі Кілії з’явилися трофейні експонати з Миколаївщини (фото)

У волонтерському центрі Кілії з’явилися трофейні експонати з Миколаївщини (фото)

Колекція музею російсько-української війни 2014-2022 років волонтерського центру міста Кілія Ізмаїльського району поповнилася новим експонатами з Миколаєва та області. Звідси привезли трофеї від
рашистів – котелок орків, уламок ракети «калібр», залишки різних снарядів та запали. Презенти передали кілійським волонтерам Костянтин Матковський та медик Валентин Волочанський.  

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці розповіла керівник громадської організації «Захистимо разом» та волонтерського центру Тетяна Гавриленко, передає інформаційна агенція  «Юг.Today».

За словами Тетяни, діти та й дорослі, що приходять до центру, можуть подивитися та потримати експонати. Бо ж після побаченого у відвідувачів приходить більше розуміння того, чому не варто нехтувати сигналами повітряних тривог.

«Все це наша історія, спільний біль та пам’ять. Я хочу це все зберегти для майбутніх поколінь, аби ніколи вони не пробачили росії та її мешканцям терору та вбивств української нації», – наголошує волонтерка.

Тетяна Гавриленко нагадала кілійцям, що вона
продовжує розширяти експозицію музею війни.

«В кого є можливість долучитися до збору експонатів, буду вдячна. Захисники, у кого є можливість, діліться трофеями з фронту, поповнюйте наш музей»,–  звернулася з проханням волонтерка.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – Тетяни ГАВРИЛЕНКО

Схожі новини