Військові з одеської бригади відновлюють техніку з боїв на Херсонщині

Військові з одеської бригади відновлюють техніку з боїв на Херсонщині

Фото Суспільне Одеса

Військовослужбовці одеської бригади
відновлюють техніку з поля бою на Херсонщині. Займається цим як екіпаж, так і бійці спеціального ремонтно-відновлювального батальйону. Детальніше про те, як працюють з пошкодженою технікою дізнавався кореспондент Суспільного.

Максим – один з механіків і нині ремонтує свою БМП. На стоянці проводить кілька днів, після чого
готується до нового бойового виходу:

“Їздили на маневрування туди, де наступ був. Закипіли, але виїхали. Навідник радіатор водою поливав. Але виїхали. Під обстрілами. Коробку робимо. Вона заклинила на бойовому завданні. Міняємо коробку, зараз заміняємо масла, ставимо трубки й все – їдемо далі”, — розповів Максим.

Уся техніка в ремонтному цьому цеху приїхала з поля бою і потребує відновлення.

“Армія – це є єдиний, великий організм, як ми з вами. І від ремонтників дуже багато
чого залежить. Якщо ми не поїдемо, якщо ми не прокачаємо, не помажемо – воно не вистрілить. Тут хлопці сплять по дві години, буває, що не сплять взагалі. Цілими днями сидять, крутять, у мазуті цьому – це така собі романтика. Але нам по кайфу”, — розповів спеціаліст ремонтно-відновлювального батальйону Денис.

До повномасштабної війни Денис в армії не служив. Ремонтував цивільні автівки. Працювати з військовою технікою довелося вчитися з нуля. Вдома на чоловіка чекають четверо дітей:

“Усі
перемоги наших хлопців не бувають легкі, не бувають без поламок. А руки, я ж майже спеціаліст у своїй справі, такі руки потрібніше тут. Буде час – буду вдома і весь час буду приділяти дружині та дітям. А зараз в мене є мої бойові побратими. І я їм потрібен тут”.

Читайте «День» в Facebook, Тwitter, дивіться на
Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВПроекти/Ініціативи