Дівчинка з Одещини зібрала для військових 31 тисячу гривень, граючи у географічну вікторину

Катерині Кутинець з міста Южне на Одещині — 10 років. Останні два з половиною місяці вона майже весь свій вільний час збирала гроші, щоб допомогти Збройним силам України. Для того обрала дуже інтелектуальний спосіб — грала з людьми у «Вікторину навпаки», під час якої пропонувала перевірити її знання з географії.

Хто повідомляє:
сайт Суспільне Одеса.

У чому суть

Днями Катерина завітала до офісу благодійного фонду Сергія Притули. Але перш віддати зібрану 31 тисячу гривень, зіграла у свою вікторину із Сергієм Притулою. І, як у більшості випадків, дівчинка правильно назвала країну та столицю, бачачи лише зображення прапору.

«У нас на столі розложені картки
по частинах світу. Ви можете вибрати картку, закрити назву столиці, показати мені прапор. Якщо я вгадую — 5 гривень, розказую цікаві факти про країну — 5 гривень. Якщо ви мені називаєте назву і я малюю з пам’яті прапор, або розказую який він, то це 10 гривень», — розповідає Катерина про умови вікторини.

Автор: Суспільне Одеса

Ідея збирати гроші таким чином виникла у
школярки, коли вона побачила відео, як інша дівчинка вгадує прапори світу в телефоні.

«Я почала вчити, від нудьги, просто. Потім мені мама зробила сюрприз якраз з оцими карточками й тоді я вже почала повністю заучувати. Раніше я думала: «Боже, як їх багато. Я їх взагалі вивчу?». А зараз вони для мене навіть малими здаються. В якийсь день мами не було та я думаю, що все, треба сідати й збирати, тому що так вже й війна закінчиться, коли я почну збирати. Взяла роздрукувала текст, мені
запропонували тут ( у волонтерському штабі міста Южне — ред.) сісти, зробила коробку і почала грати», — згадує дівчинка.

Автор: Суспільне Одеса

Гроші, які зібрала маленька жителька Одещини підуть на придбання пристрою нічного бачення для українських військових. Утім, на досягнутому вона зупинятися не планує. Катя хоче вивчити ще одну гру та зібрати для ЗСУ 50 тисяч.
гривень.

«Таке відчуття… У мене немає просто слів. Я не знаю як це описати. У мене є картки з грою “хронологія”. Думаю, буду вчити довго. Але, коли вивчу, я повдосконалюю ще географію і буде повернення цієї гри. Наступна мета — 50 тисяч», — поділилася дівчинка.

Що було раніше

15 вересня понад півсотні
дітей-волонтерів Балтщини відзначили подяками міської ради. Це хлопчики та дівчатка, які з перших днів війни активно допомагають збирати допомогу на потреби ЗСУ і тим самим наближають Перемогу України.