Геннадій Труханов проголосує за демонтаж пам’ятника Засновникам Одеси (Катерині II)

Отже, голосування на платформі «Соціально активний громадянин», присвячене подальшій долі пам’ятника Засновникам Одеси (Катерині II), завершено. Більшість одеситів, що проголосували, підтримали ідею демонтажу пам’ятника з Катерининської площі. Про
це на власній сторінці у соцмережі Фейсбук написав мер Одеси Геннадій Труханов.

«Незважаючи на війну, яка йде в нашій країні, нам вдалося дотриматися законної демократичної процедури. Попри спроби провокаторів дестабілізувати ситуацію в місті, наша громада зберегла вірність демократичним цінностям. Я вдячний кожному одеситу, який взяв участь у голосуванні.

Наступний крок – винесення питання на найближчу сесію міської ради. Зі свого боку я вже звернувся до профільної комісії міськради
з проханням провести засідання та підготувати відповідний проєкт рішення», — пише мер.

Геннадій Труханов переконаний, що результати вільного голосування на платформі «Соціально активний громадянин» будуть враховані депутатами міської ради, за якими залишається ухвалення остаточного рішення. «Особисто я голосуватиму «За» демонтаж пам’ятника та перенесення його до парку Імперського та Радянського минулого, про ідею створення якого я розповідав кілька місяців тому».

Мер
Одеси наголосив, що найближчим часом у цьому питанні буде поставлено остаточну крапку — у рамках загальноприйнятих демократичних норм та чинного українського законодавства.