Коли бездоріжжя стає лихом: у громаді Болградського району «швидка» не може вчасно доїхати до хворих

Коли бездоріжжя  стає лихом: у громаді Болградського району «швидка» не може вчасно доїхати до хворих

В Арцизькій громаді Болградського району протягом п’яти років прямий шлях довжиною вісім кілометрів від Новоіванівки до Задунаївки в осінньо-зимовий період стає непроїзним для
карет швидкої допомоги та аварійних бригад електриків. Екстрені служби та бригади медиків вимушені до села Задунаївка діставатися польовими дорогами, що під час опадів або снігових заметів розмиває, то ж доводиться навертати кола через Арциз. Внаслідок такого стану місцевих доріг мешканці села довго знаходяться без світла та несвоєчасно отримують екстрену медичну допомогу, бо ж електрики та лікарі розбивають свій спецтранспорт через численні вибоїни на дорозі.

Про це журналісту  інформаційної
агенції  «Юг. Today» розповів староста села Дмитро Нєнов.

Причиною нашого звернення до Дмитра Дмитровича став нещодавній допис в одному з арцизьких пабліків, де бригада швидкої допомоги з Новоіванівки жалілася на неможливість оперативно виїхати за викликом пацієнта до Задунаївки. Медики просять старост Новоіванівки до Задунаївки, голову
Арцизької громади Сергія Парпуланського виділити грейдер, аби вирівняти непроїзні ділянки дороги.

«Ми добиралися до Задунаївки півтори години, а повинні приїхати за двадцять хвилин. Бо ж на цьому шляху є такі ями, що вода заходить до салону машини.

Звертаємося до всіх фермерів та представників місцевої влади зробити дорогу хоча б трохи кращою, яку можна підсипати та розрівняти грейдером.

У цей раз ми поїхали до однорічної дитини, а завтра може
знадобиться допомога вашим близьким чи рідним», – зазначає бригада «швидкої».

За словами старости села Дмитра Нєнова, цю проблему може вирішити лише керівництво громади та підприємці. Необхідно просто зібрати фермерів та представників місцевої влади, аби спільними зусиллями знайти вихід із важкої ситуації.

На основній дорозі, що з’єднує Новоіванівку до Задунаївку, є вщент розбита двокілометрова ділянка, яку треба щільно засипати жорствою та вирівняти
грейдером. Цей підсипний матеріал наявний в кар’єрі села Кам’янське.

На думку Дмитра Дмитровича, якщо б громада допомогла паливом підприємцям, а фермерські господарства, в свою чергу, знайшли змогу надати спецтехніку, «залатати» дорогу стало б можливо в найкоротші терміни. Та й у фінансовому плані ці ремонтні роботи не були б занадто витратними.

Інна ДЕРМЕНЖІ, головне фото – ілюстративне

Схожі новини