В селі Болградського району увічнили пам’ять про полеглих захисників України

мемориальная доска в школе Болградского района

В селі Калчева Василівської територіальної громади Болградського району увічнили пам’ять двох уродженців села, які загинули, боронячи Україну від російської окупації, повідомляє кореспондент «Топора».

Вчора, 14 жовтня, у День захисників і захисниць України, на фасаді Калчевського ліцею були урочисто відкриті меморіальні дошки випускникам цієї школи Михайлу Кіосе та Родіону Вейцману, які загинули від
рук російських загарбників.

Чоловіки закінчили Калчевську школу у різні роки, не були військовими, але з початком широкомасштабного вторгнення російських військ обидва встали на захист нашої Держави від агресора.

Відзначимо, що Михайло Кіосе народився у 1990 році. З початку широкомасштабного вторгнення
російських військ давав відсіч ворогу на різних напрямках фронту. Загинув 29 квітня поблизу села Довгеньке Ізюмського району Харківської області. Похований у місті Ізмаїл.

Родіон Вейцман на десять років молодший за свого односельця. Він з відзнакою закінчив Калчевську школу, потім – політехнічний університет. 1 березня цього року добровільно вступив до лав Збройних сил України. 30 червня, під час виконання бойового завдання щодо виявлення та знищення противника у місті Лисичанськ
Сєвєродонецького району Луганської області, загинув від смертельного поранення. Похований у рідному селі.

Відкрили меморіальні дошки батьки вояків Анатолій Кіосе та Микола Вейцман.

У мітингу-реквіємі взяли участь рідні загиблих вояків, учні та педагоги ліцею, мешканці Калчева, настоятель місцевої церкви, представники Болградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Під час мітингу звучали патріотичні вірші та пісні, присутні поклали до
меморіальних дощок квіти.

Навігація записів