З Одеси від російської агресії вивезли левів

Дев’ять левів з Одеського біопарку через війну переїхали до штату Колорадо у Сполучених Штатах Америки.

Про це повідомили у самому звіринці.

Повномасштабне вторгнення росії в Україну серйозно позначилося на діяльності біопарку – через скорочення доходів довелося закрити сафарі з левами.

Сафарі довелося закрити через те, що у разі повітряної тривоги люди виявляються зачиненими в машині і не можуть швидко покинути її. Також звіринець не мав недостатньо
коштів, щоб прогодувати таку кількість великих кішок. Щотижня біопарк витрачав 700 кілограмів м’яса. Але фінансування значно скоротилося. До того ж, з початку вторгнення і до 15 березня в біопарку не було жодного відвідувача. Тому звіринцю довелося безкоштовно передати левів організації, яка займається репатріацією левів.

Спочатку дев’ять величезних кішок мали виїхати практично на батьківщину, в ПАР. Але у результаті потрапили до США. Нині вони живуть заповіднику розміром 26 гектарів.

Спочатку їх перевезли до Румунії, де вони прожили чотири місяці, а 29 вересня потрапили до Колородо. Витрати на перевезення та оформлення взяв на себе заповідник у США, а евакуацію безліч організацій, у тому числі й природозахисні фонди, включаючи «Тварини Австралії».

Больше новостей на нашем телеграм-канале: https://t.me/volnorezodessa