“Компенсація збитків”: на Одещині підліток обікрав сусідку, а вона — його

Головна
> Новини
> “Компенсація збитків”: на Одещині підліток обікрав сусідку, а вона — його
“Компенсація збитків”: на Одещині підліток обікрав сусідку, а вона — його

13:05 5 Листопада 2022

“Компенсація збитків”: на Одещині підліток обікрав сусідку, а вона — його

До поліції звернулася жителька Березівського району з повідомленням про те, що сусідка відібрала у її сина мобільний телефон. Остання у свою чергу заявила, що хлопець викрав у неї бензопилу і зламав її, тому в такий спосіб вона компенсувала завдані їй збитки. Про це повідомили у пресслужбі обласної поліції.

Виїхавши на місце події, правоохоронці з’ясували, що 14-річний юнак дійсно проник на територію чужого будинку та забрав бензопилу, користувався нею та зламав.

51-річна власниця інструменту, помітивши його зникнення, запідозрила у викраденні сусідів. Коли її припущення підтвердилося, жінка сказала, щоб відшкодували їй збитки, а після того, як мати підлітка їй відмовила, забрала телефон хлопця.

Поліцейські розпочали кримінальні провадження за частиною 4 статті 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) та частиною 4 статті 186 (грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Відносно підлітка, який не досяг
віку, з якого настає кримінальна відповідальність за скоєний ним злочин, правоохоронці звернулися до суду з клопотанням про застосування щодо нього примусових заходів виховного характеру. Жінці поліцейські повідомили про підозру в пограбуванні, в цій справі ще триває досудове розслідування.