Порти Одещини знову працюють

З портів Одещини можуть продовжити вивозити збіжжя.

Так, як повідомляє ОК «Південь», попри заяву про вихід країни-агрессора із «Зернової угоди», за інформацією Стамбульського спільного координаційного центру, на 31 жовтня погоджено план руху 14 суден морським гуманітарним коридором.

У повідомленні говориться, що сили оборони в
готовності забезпечити виконання покладених на них завдань для безпечного проходу торгових суден в рамках Чорноморської зернової ініціативи.

За повідомленням речника Одеської ОВА Сергія Братчука, напередодні 22 судна стояли у портах Одеси на завантаження. ООН і Туреччина, як гаранти зернової угоди, і Україна, як її виконавець і ініціатор, і як країна, що дотримується усіх міжнародних зобов’язань навіть під час війни, узгодили проходження цих кораблів і повідомили про це країну-терориста —
російську федерацію.

Напередодні деякі країни Західної Європи виступили із заявами забезпечити проходження з портів Одещини суден із сільськогосподарською продукцією військовим шляхом без участі росії.

Нагадаємо, 29 жовтня країна-терорист в односторонньому порядку заявила про вихід із «Зернових угод». Внаслідок цієї заяви 30 жовтня з Одеського порту не
змогло вийти судно IKARIA ANGEL із 40 тис. тонн збіжжя для Ефіопії.

Ці продукти були призначені для мешканців Ефіопії, що перебувають на межі голоду. Але через перекриття Росії «зернового коридору» експорт був неможливий.

Сподіваємось, тепер кораблі із зерном вивозитимуть продовольство з портів Одещини, незважаючи на продовольчий шантаж росії.

Також стало відомо, що з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» сьогодні вийшли 12 суден з 354,5 тис. тонн агропродукції до країн
Африки, Азії та Європи. Серед них й вже загаданий балкер IKARIA ANGEL з українською пшеницею для Ефіопії, яка знаходиться на межі голоду. Це сьоме судно, зафрахтоване в рамках Всесвітньої Продовольчої Програми під егідою ООН.

Разом з тим, прохід до українських портів під завантаження дозволений 4 суднам, які напередодні пройшли інспекцію СКЦ за участі всіх сторін, включаючи представників росіі.

Больше новостей на нашем телеграм-канале:
https://t.me/volnorezodessa