У Ширяївському районі мисливець вистрелив у дівчинку, бо думав, що то лисиця

7 литопада у Ширяївському районі, що на Одещині, мисливець на полюванні випадково вистрелив у 13-річну дівчинку. Як повідомили у Центрі екстреної медичної допомоги, бригада медиків прибула на місце події за 11 хвилин після виклику.

Там з’ясувалося, що 13-річна дівчинка отримала
вогнепальне поранення правої та лівої гомілок, а також передньої черевної стінки.

Зі слів чоловіка, сусіда пораненої, він був на полюванні та стріляв у лисицю, але випадково влучив у дитину. Медики надали дитині першу допомогу та екстрено госпіталізували до Ширяївської центральної районної лікарні.

Оновлено о 13:05

За
інформацією поліції, подія сталася, коли дівчинка їхала на велосипеді по дорозі додому. В неї зрикошетили дроби від двоствольної мисливської рушниці, з якої чоловік, що живе за 20 метрів від дороги, поцілив у лисицю, яка проникла на його присадибну ділянку за
домашньою птицею.

Наразі дитина вже знаходиться вдома.

Фото: ГУ Нацполіції в Одеській області

У чоловіка вилучили зброю, після перевірки з’ясувалося, що вона зареєстрована. За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за статтею 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу
України. Вона передбачає покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.