Ізмаїл знову в скорботі: на Херсонщині війна забрала життя колишнього прикордонника

Ізмаїл знову в скорботі: на Херсонщині війна забрала життя колишнього прикордонника

Сумна звістка знову прийшла до Ізмаїла…Жорстока війна, що лише руйнує, залишаючи кривавий слід, 8 вересня забрала життя 45-річного мешканця міста, старшого сержанта Володимира Івановича Сидоренка.
Військовий загинув поблизу села Костромка Бериславського району Херсонської області, самовіддано, до останнього подиху захищаючи рідну землю від окупантів в лавах Збройних Сил України. Про це журналісту інформаційної агенції  «Юг. Today» розповіла дружина загиблого воїна Тетяна Сидоренко.

Володимир народився 22 березня 1977 року в маленькому селі Субота Джанкойського району, що знаходиться в тимчасово окупованому Криму. Тут закінчив місцеву школу. В училищі Ковеля Волинської області отримав фах слюсаря.

З 2000 року проживає в Ізмаїлі, оскільки родом з села Броска Саф’янівської громади
був його покійний батько. До 2015 року працював водієм в багатьох підприємствах міста. Протягом двох років (2015-2017 рр.) був на контрактній службі в Ізмаїльському прикордонному загоні на посаді водія-механіка, бездоганно керував бронемашиною та військовими вантажівками.

Товариші по службі згадують, що чоловік  був душею компанії, гостинним господарем своєї оселі, прекрасно готував, до щему в серці любив рідну Україну, кохану дружину Тетяну та трьох діточок – 20-річну Катерину, 13-річну Єлизавету та 11-річного Антона.

Володимир Іванович з січня 2016 року періодично виконував бойові завдання на території Донецької та Луганської областей, був ветераном АТО (ООС). В перервах між контрактами працював в Ізмаїлі водієм громадського транспорту, деякий час навіть таксував.

Дружина військового Тетяна повідомила нам, що сьогодні до Ізмаїла повинні привезти тіло нашого земляка-героя. Жінка бажає гідно провести в останню путь свого чоловіка, запросивши на похорон всіх його друзів та колег по роботі, – таке прощання схвалив би Володимир, бо завжди у своєму дворі приймав багато гостей.
Тетяна каже, що виконати церковний обряд поховання Володимира запросила капелана з Ізмаїльського прикордонного загону, бо не хоче бачити біля труни коханого чоловіка священників Московського патріархату, що у росії освячував зброю для вбивства українців.

Володимир був ще молодим, перспективним, повним сил та чудових ідей, справжнім патріотом та Героєм.

Світла пам’ять та неоціненний подвиг земляка назавжди залишаться в наших серцях. Колектив ІА  «Юг.Today» розділяє пекучий біль
та щиро співчуває рідним і близьким загиблого.

Нагадаємо, що 16 вересня в Ізмаїлі в останню путь провели ще одного захисника України Михайла Діденка, який загинув 9 вересня під час виконання військового обов’язку біля селища Спірне Бахмутського району Донецької області внаслідок підриву бойової машини піхоти на ворожій міні.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото –
Тетяни СИДОРЕНКО

Схожі новини