Обласне керівництво намагається домовитися про збільшення лімітів енергоносіїв для Одещини, – речник ОВА

Обласне керівництво намагається домовитися про збільшення лімітів енергоносіїв для Одещини, – речник ОВА

Сьогодні, 8 грудня, через три дні
після масованої ракетної атаки ворога по Україні, ситуація з електропостачанням в Одеській області залишається складною. Масштаб руйнувань інфраструктури наразі не дозволяє повернутися до стабілізаційних графіків. По всій Одещині діють екстрені відключення. Це вимушений крок, аби не допустити знеструмлення котелень, водоканалу, лікарень й інших
об’єктів критичної інфраструктури.

Таку інформацію станом на 16.00 повідомили в ДТЕК Одеські електромережі, передає ІА  «Юг. Today».

Однак більш оптимістичні прогнози, незважаючи на заяви ДТЕК, у своєму телеграм-каналі близько 14.00 зробив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. За його
словами, після обстрілів 5 грудня енергетична система Одеси та населених пунктів Одеського району постраждала найбільше.

«Вчора вночі фахівці знайшли спосіб перепід’єднати Одесу та Одеський район до мережі. Також вирішене питання водопостачання та водовідведення практично у всіх громадах області.

Енергетики зробили велику роботу. Ситуацію вдалося стабілізувати. Найближчим часом повернемося до планових графіків подачі електроенергії», – відзвітував Кирило
Тимошенко.

Речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, в свою чергу, у своєму пообідньому відеозверненні розповів, що через кілька годин після ракетного удару ще в понеділок критична інфраструктура Одеси отримала електропостачання. Те саме стосується лікарень та пологових будинків обласного центру.

Але Сергій Братчук зупинився на певних моментах. Речник ОВА попросив мешканців
Одещини реагувати на ті повідомлення, які надаються військовою адміністрацією, зокрема, про можливі аварійні відключення світла побутових споживачів. Це відбувається тоді, коли мешканці одразу вмикають всі електроприбори.

«Будь ласка, не робіть цього. Дайте системі попрацювати та заживитися!» – закликає до розумного споживання електроенергії Сергій Братчук.

Він підтвердив, що наразі в Україні існує дефіцит енергетичних потужностей. Але
керівництво обласної військової адміністрації наразі доклало всіх зусиль задля того, аби збільшити ліміти енергоносіїв для Одещини.

«Сьогодні зранку розмовляв з хлопцями, які ведуть бойові дії в районі Бахмута на Донеччині. Вона просять про те, аби тил був стійким та тримався. Умови, які сьогодні склалися на Одещині, складні, але далеко не найгірші. Нашім захисникам спокійніше та краще воюється, коли вони знають, що тил їх підтримує», – зазначив речник ОВА.

Відносно проблем з відновленням електропостачання в деяких громадах Одещини Сергій Братчук повідомив наступне.

«Що стосується, наприклад, населених пунктів Нерубайське та Устатово Одеського району. Сподіваюся, що найближчим часом вдасться там відновити електропостачання. Але це не прогноз, а сподівання. Дякую за витримку та розуміння»,– наголосив речник.

Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – з телеграм-каналу Кирила ТИМОШЕНКА

Схожі новини