Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 3 листопада

В Одеській області ніч з 2 на 3 листопада минула без сигналів повітряної тривоги та, на щастя, без обстрілів.  Але треба розуміти, що ворог не полишає своїх планів щодо Одещини та України в цілому. Ситуація в Одеському регіоні повністю контрольована. Сили оборони виконують поставленні бойові
завдання.

Про це сьогодні, 3 листопада, розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

Сергій Братчук підкреслив, що всі намагання росії переконати Україну сідати за стіл переговорів за вимог ворога є жалюгідними.  Але якщо планувати перемовини з рашистами, то тільки на українських умовах.

«Наша справа – допомагати обороні нашої держави, вірити та підтримувати Збройні Сили України», – наголосив речник Одеської ОВА.

За даними Оперативного командування «Південь»,  угруповання противника в Чорному морі нараховує сім одиниць, серед яких один великий десантний корабель та один надводний ракетоносій із вісьмома «Калібрами» на борту.

В ОК «Південь» також
відзвітували про успіхи на Південному напрямку фронту за минулу добу.

Так, підрозділи ракетних військ і артилерії  ЗСУ виконали близько 150 вогневих завдань і нанесли один авіаудар по скупченню живої сили противника та техніці.

За підтвердженою інформацією, знищено вісім рашистів, два танки, реактивну систему залпового вогню «Град», інженерну машину розгородження ІМР-1, дев’ять одиниць авто-бронетехніки, чотири склади з боєприпасами в Баштанському та  Бериславському районах
,  шість залізничних цистерн з пально-мастильними запасами ворожої армії.

Окрім того, пошкоджено один танк, п’ять одиниць авто-бронетехніки, реактивну систему залпового вогню «Град» та буксирувану гаубицю Д-20. Решта втрат противника дорозвідується.

 «Не нехтуйте власною безпекою: будьте пильними і свідомими. За алгоритмом дій при сигналах повітряних тривог дійте чітко й оперативно.

Пам’ятайте про підступність ворога в використанні маніпуляцій
свідомістю. Не довіряйте сумнівним джерелам інформації, не поширюйте фейкове.

Кожного, хто свідомо чи несвідомо опинився в ворожому однострої, в рамках примусової евакуації, або під тиском обставин, ми готові прийняти без зброї під гарантії міжнародного гуманітарного права», – зазначають військові.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – ОК «Південь»

Схожі новини