Сучасний стан та перспективи розвитку туризму Бессарабії обговорили у Болграді

Днями у Болграді відбулася науково-практична конференція «Туристично-рекреаційна діяльність в українській Бессарабії: перспективи розвитку в сучасних умовах». Учасники обговорили інноваційні моделі розвитку та варіанти партнерства в туристичній сфері, проблеми та перспективи розвитку цієї сфери. Обговорили також виклики військового часу та проблему відродження у поствійськовий період.

Одним з перспективних напрямів розвитку туризму було названо
транскордонне співробітництво з країнами-сусідами Болгарією та Румунією. Про те, що робиться у цьому плані в Болградській територіальній громаді, на прикладі втілення у життя міжнародного проєкту «Розвиток та просування спільної спадщини», розповіла директор КЗ «Туристичний інформаційний центр «Болград» Юлія Дімітрова.

У дискусії про реалії та перспективи розвитку туризму в українському Придунав’ї взяли участь науковці Ізмаїльського державного гуманітарного університету, учасники проєкту
«Дорога вина та смаку Української Бессарабії», фахівці комунального закладу Болградської міськради «Туристичний інформаційний центр «Болград», відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської громади, старости населених пунктів Болградської громади, представники Фонду підтримки підприємництва в Болградському районі.

Під час виступу окремих спікерів та обміну думками обговорювалися інноваційні моделі розвитку туристично-рекреаційної галузі Бессарабії, варіанти партнерства в
туристичній сфері, економічні перспективи розвитку етно-гастро-туризму, проблеми та перспективи розвитку освітнього туризму. Також багато уваги було приділено викликам, які постали перед туристичною галуззю у військовий час та проблемам відродження у поствійськовий період.

Одним з перспективних напрямів розвитку туризму було названо транскордонне співробітництво з країнами-сусідами Болгарією та Румунією. Про те, що робиться у цьому плані в Болградській територіальній громаді, на прикладі
втілення у життя міжнародного проєкту «Розвиток та просування спільної спадщини», розповіла директор КЗ «Туристичний інформаційний центр «Болград» Юлія Дімітрова.

Цікавою була презентація ідеї створення у Болградській громаді туристичного культурного-розважального комплексу «Центр смаку» з якою виступив місцевий підприємець, учасник проєкту «Дорога вина та смаку Української Бессарабії» Сергій Русєв.

Конференція ще раз засвідчила наміри влади та підприємців розвивати в регіоні
туристичну галузь, зберегти ті надбання, яких вже вдалося досягти, та робити кроки для подальшого вдосконалення, вийти на новий рівень співробітництва бізнесу та науки. Учасники дискусії виразили впевненість, що подібні зустрічі будуть мати продовження.

Сучасний стан та перспективи розвитку туризму Бессарабії обговорили у Болграді

Сучасний стан та перспективи розвитку туризму Бессарабії обговорили
у Болграді

Сучасний стан та перспективи розвитку туризму Бессарабії обговорили у Болграді

Сучасний стан та перспективи розвитку туризму Бессарабії обговорили у Болграді

Переклад новин російською мовою відбувається в автоматичному режимі. Помітили помилку? Виділяйте слова і натискайте Control-Enter. Дякуємо за допомогу