На Одещині при митному контролі знайшли вантаж

У регіон під виглядом шлаків намагались завести кокаїн з Латинської Америки на 15 млн грн. Згідно інформації ДПСУ, два контейнери з кокаїном виявили співробітники Держприкордонслужби, СБУ, Національної поліції України та митниці.

Повідомляється, що кокаїн доправили до порту Одеси у контейнерах з вантажем «Шлаки», який прибув в Україну з Латинської Америки ще до початку повномасштабного
вторгнення рф.

«Товар було замасковано у вигляді промислового шлаку за допомогою сучасного складного хімічного процесу. За результатами експертизи у відібраних зразках шлаку виявлено майже 4 кг чистого кокаїну», — говориться в офіційному повідомленні ДПСУ.

Правоохоронці з’ясували, що частина наркотиків мала реалізовуватись в Україні, а інша – переміщена невеликими партіями до країн
Європейського Союзу.

Наразі тривають подальші слідчі дії, спрямовані на встановлення повного кола причетних осіб, та здійснюється довготривала експертиза решти вилученого вантажу.

Заходи з ліквідації каналу контрабанди кокаїну провели оперативні співробітники Одеського прикордонного загону спільно зі співробітниками СБУ, Нацполіції, Одеської митниці та під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.

Джерело