Стартувало голосування про долю пам’ятника Катерині в Одесі: як взяти участь

Враховуючи результати інтернет-конференції про подальшу долю монументу, що відбулася з цього питання 19 вересня 2022 року, мерія встановила порядок проведення консультацій із громадськістю у формі електронного опитування з питання вирішення долі пам’ятника «Засновникам Одеси», більш відомого як пам’ятник Катерині ІІ. Опитування триватиме місяць. Тим часом сайт для опитування не працює у повному обсязі.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Електронне опитування
проводитиметься рівно місяць – з 20:00 20 вересня до 20:00 20 жовтня 2022 року на вебпорталі «Соціально активний громадянин» citizen.omr.gov.ua у спеціальному електронному сервісі «Громадське обговорення».

Опитування проводиться за таким питанням: «Як має бути вирішена доля пам’ятника «Засновникам Одеси», розташованого на Катерининській площі у м. Одесі?»

Варіанти відповідей: 1. Демонтувати з пам’ятника імперські
символи. 2. Демонтувати з пам’ятника лише скульптуру Катерини ІІ. 3. Демонтувати пам’ятник повністю. 4. Відкласти вирішення питання долі пам’ятника до закінчення воєнного стану. 5. Зберегти пам’ятник на своєму місці без змін. 6. Зберегти пам’ятник на своєму місці, доповнивши історичною інформацією щодо діяльності Катерини ІІ. 7. Зберегти пам’ятник та перенести до
спеціального меморіального парку чи музею.

Голосувати можна лише за один варіант.

До участі в електронному опитуванні допускаються члени територіальної громади м. Одеси, які на момент опитування досягли вісімнадцяти років та місце проживання яких зареєстровано або задекларовано на території міста Одеси.

Якщо ви ще не зареєстровані на портали, для створення онлайн-кабінету на вебпорталі здійснюється реєстрація за допомогою авторизації через електронну дистанційну
ідентифікацію фізичних осіб із використанням BankID, електронного цифрового підпису та/або заповнення на вебпорталі усіх полів відповідної форми шляхом внесення таких даних: – прізвище, ім’я та по батькові; – вид, серія та/або номер документа, який відповідно до чинного законодавства України посвідчує особу та громадянство України; – реєстраційний номер облікової картки платника податків; – дата народження; – адреса місця проживання; – адреса електронної пошти; –
номер мобільного телефону українського оператора зв’язку.

Більш детально про реєстрацію на вебпорталі – за цим посиланням.

Зазначимо: зараз, ввечорі 20 вересня, сайт для опитування не працює у повному обсязі – “Проводяться тимчасові технічні роботи” – і дали пункту “Громадське обговорення” пройти неможливо.

Заходи з технічної
організації електронного опитування забезпечує Департамент інформації та цифрових рішень Одеської міської ради.

Зафіксовані результати електронного опитування будуть передані для подальшого опрацювання до Управління з питань охорони об’єктів культурної спадщини Одеської міської ради.

Раніше на USIonline.com —

В Одесі обговорюють долю пам’ятника Єкатерині ІІ (ОНОВЛЕНО, фото)

Читайте нас у Facebook, Telegram та
Instagram, дивіться на Youtube.