Із одеського порту в складі каравану вирушило судно з пшеницею для Сомалі

У п'ятницю, 9 грудня, з порту Одеси у складі каравану вийшло судно з 25 тисяч тонн продовольчої пшениці в Сомалі в рамках ініціативи Grain From Ukraine.

У п’ятницю, 9 грудня, з порту Одеси у складі каравану вийшло судно з 25 тисяч тонн продовольчої пшениці в Сомалі в рамках ініціативи Grain From Ukraine.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

«Попри війну та терористичні атаки росії на українську громадянську інфраструктуру, Україна
продовжує розділяти відповідальність зі світом у питаннях протидії світовому голоду. Ці 25 тисяч тонн – пряма допомога від української держави. Доставка гуманітарного вантажу реалізується за підтримки уряду Японії, Франції та Фінляндії», – сказав віце-прем’єр міністр розвитку територій, громад та інфраструктури Олександр Кубраков.

Відомо, що балкер NEVA – це вже третє судно у рамках
програми Grain From Ukraine. На борту перших двох суден – 55 тисяч тонн української пшениці. Ці судна були направлені до Ефіопії, яка перебуває на межі голоду. Так, це забезпечить продовольством майже 200 тисяч людей на рік.

Всього з 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли 533 судна, які експортували 13,3 млн. тонн українського продовольства
до країн Азії, Європи та Африки.

Зазначимо, за словами президента Володимира Зеленського, країна-агресор навмисне гальмує роботу «зернового коридору» – час очікування суден збільшується до 3-5 тижнів та щомісяця недоекспортується кілька мільйонів тонн української агропродукції.

Нагадаємо, 4 грудня
до Ефіопії прибув перший корабель із гуманітарним зерном з України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»