В Болграді стало майже на сто гімназистів більше

В легендарному навчальному закладі – Болградська гімназія ім. Г.С. Раковського відбулася подія, якої чекали два роки, повідомляє кореспондент «Топора».

В урочистій обстановці у гімназійну сім’ю прийняли молоде поповнення – дев’яносто п’ять талановитих, яскравих учнів п’ятих та шостих класів.
Від своїх класних керівників вони отримали священний вогонь знань, разом з Президентом учнівського самоврядування закладу склали урочисту клятву на вірність гімназії. Юним гімназистам вручили посвідчення, значки
гімназистів та подарунки.

Батьки та педагоги бажали школярам бути гідними представниками гімназійної сім’ї, а також успіхів у житті та навчанні, висловлювали впевненість у нашій Перемозі та настанні миру.

Відзначимо, що цьогорічне свято прийняття у гімназисти стало незвичним та довгоочікуваним. По-перше, воно пройшло не лише для п’ятих класів, як за
звичай, а ще й для шестикласників. По-друге, була змінена традиційна дата цієї події (кожен рік це відбувалося 14 квітня).

Річ у тому, що минулого року урочисте прийняття у гімназисти не змогли провести із-за карантинних обмежень. Цього року провести захід навесні завадило вторгнення російських загарбників (тоді навчання у закладі проходило дистанційно).

Додамо, що не дивлячись на те, що відповідно до законодавства
у червні цього року Болградська гімназія змінила назву та статут й зараз називається Обласний заклад «Ліцей «Болградська гімназія ім. Г.С. Раковського», старшокласників тут традиційно називають гімназистами. Це своєрідна данина історичній пам’яті, бо Болградська гімназія відома і в Україні, і за кордоном як перший болгарський середній навчальний заклад.

Навігація записів