Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 5 листопада

В Одеській області ніч з 4 на 5 листопада пройшла під сигнали повітряної тривоги, але, на щастя, без обстрілів. Сили оборони Одещини продовжують виконувати поставлені бойові завдання, забезпечуючи в тому числі функціонування у Чорному морі «зернового» коридору.

Напередодні, 4 листопада, одне судно
«Mavka» залишило порт «Чорноморськ». Воно перевозить 12,5 тис. тонн соняшникової олії до Румунії в рамках Чорноморської зернової ініціативи. Також на завантаженні знаходиться ще два судна.

Про це сьогодні, 5 листопада, розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

За
даними Оперативного командування «Південь», у акваторії Чорного моря виконують завдання сім кораблів та катерів ворожого флоту, які маневрують вздовж південно-західного узбережжя Криму. Носіїв крилатих ракет на чергуванні не зафіксовано. Але загроза застосування ракет, в тому числі з моря – залишається.  Дронові атаки також цілком імовірні.

В ОК «Південь» також відзвітували про успіхи на Південному напрямку фронту за
минулу добу.

Так, артилеристи та ракетники Збройних Сил України протягом дня завдавали ударів по позиціях ворога та в районах зосередження ворожих сил. Виконано близько 170 вогневих завдань.

Рашистське військо скоротилось на 32 окупанти, чотири зенітних та артилерійських установки, три танки, три автівки, три склади з боєприпасами в Бериславському і Херсонському районах.

«Будьте пильними, виваженими та свідомими. Бережіть себе і близьких, не наражайтесь на
небезпеку, обирайте доцільні пріоритети.

А зараз він у нас єдиний – наша Перемога!» – зазначають військові.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ, фото – ілюстративне

Схожі новини