На Одеській митниці перевірили 133 нерозмитнених контейнерів і виявили товарів на 1,5 млрд гривень

На Одеській митниці перевірили 133 нерозмитнених контейнерів і виявили товарів на 1,5 млрд гривень

Державне бюро розслідувань відзвітувало про завершення перевірки на Одеській митниці, де в жовтні виявили 133 нерозмитнених контейнерів, в одному з яких знаходився вертоліт Мі-2.

Про це повідомила
пресслужба ДБР.

За попередніми оцінками, вартість товару складає щонайменше 1,5 млрд гривень.

«Гроші від їх продажу мали б поповнити бюджет країни, що воює», — зазначили в ДБР.

Як повідомлялося, 18 жовтня працівники ДБР
виявили на Одеській митниці 133 контейнери з товарами, термін розмитнення яких сплив. Під час обшуків слідчі знайшли гелікоптер, елітні автомобілі, техніку, величезні партії взуття, у тому числі брендового, будівельні матеріали та устаткування.

«Впродовж тривалого часу посадовці митниці не вжили жодних заходів щодо передачі виявленого товару уповноваженим органам для їх реалізації
та направлення коштів у дохід держави. Ймовірно, йдеться про схему ухиляння від сплати податків, що призводить до втрати бюджетом значних коштів», — наголосили в ДБР.

Документи на виявлені товари відсутні, як і відомості щодо більшості їхніх власників. Однак, зазначили в ДБР, деякі підприємці, дізнавшись про обшуки, виявили бажання повернути товар, сплативши відповідні штрафи та
митні збори.

ДБР запевняє, все буде згідно з Законом і країні будуть відшкодовані всі кошти. Слідчі дії тривають.

«Зокрема, буде дана правова оцінка діям посадовців митниці, які в умовах війни не вжили жодних заходів для своєчасного наповнення бюджету», — наголосили в Бюро.

Публікації

Олексій Ботвінов: “Не може бути меседжу “ми українці, любіть нас, бо ми хороші”. Він працював у перші місяці війни, зараз - ні"

Соня Кошкіна, Ксенія Білаш

“Ті проєкти, які підтримує Мінкультури, мають бути належної якості — щоб не було розчарування в українській культурі, щоб не було її девальвації”.
Пюре, фрі чи в мундирі?

Віктор Кевлюк

Якими є роль і місце Білорусі у війні Росії проти України.  Всі публікації

Блоги

Атлас лісових доріг України: розпочато пілотний проєкт

Юрій Болоховець

На сьогодні інформація на мапі не завжди відповідає дійсності. Проїхати автомобілем по багатьох із вказаних доріг не вийде.
«Завжди обирай ручку, а не монету. Так ти можеш відновити те, що зруйноване», – експерт з якості Субір Чоудхурі

​Бізнес-школа МІМ

«Де б в ієрархії ви не знаходилися, на посаді керівника чи прибиральника, ви здатні нести зміни у світ». Всі записи блогів