Рідне село не почули: тепер вже обласні активісти просять мера Рені присвоїти одній із вулиць міста ім’я Героя України

Рідне село не почули: тепер вже обласні активісти просять мера Рені присвоїти одній із вулиць міста ім’я Героя України

У понеділок, 10 жовтня, громадська організація «Об’єднання добровольців Одещини» звернулася до голови Ренійської громади Ізмаїльського району Ігоря Плєхова перейменувати вулицю
Гагаріна в Рені на честь на честь уродженця села Долинське, Героя України, льотчика Степана Чобану, що загинув у повітряному бою у перші дні війни.

Відповідний офіційний лист від громадської організації опубліковано на сайті Ренійської міської ради вчора, 12 жовтня, для проходження процедури громадського обговорення, передає ІА «Юг. Today».

Раніше громадські
діячі пропонували змінити назву цієї вулиці на честь розвідника армії Української Народної Республіки Всеволода Змієнка, відомого в історії як організатора українського війська на Одещині в 1917–1918 роках, керівника військової розвідки УНР в екзилі, визначного воєначальника та активного діяча української еміграції. Однак цю пропозицію ГО «Об’єднання добровольців Одещини» наразі відізвала.

Натомість
громадські діячі, «зважаючи на те, що вулиця Гагаріна в Рені є дуже протяжною та відповідатиме постаті, сприятиме обізнаності місцевих мешканців та гостей міста про Героя України Степана Чобану та перебіг російсько-української війни», у своєму зверненні просять винести дану пропозицію на громадські слухання, які відбудуться в громаді 21 жовтня.

Нагадаємо,що 23 вересня в Ренійській громаді вже
відбулися громадські слухання щодо перейменування вулиць та провулків у населених пунктах. Варто зазначити, що з голосування чомусь зняли пропозицію перейменувати вул. 25-ї Чапаєвської дивізії на честь свого героїчного земляка Степана Чобану на підставі колективного звернення мешканців села Долинське.

Своє прохання долинці пояснили тим, що ця вулиця знаходиться на
краю села, має усього шість будинків три з яких зруйновані, два покинуті. Зауважимо, що натомість жителі села  пропонували вулицю Танкістів, де знаходиться батьківська хата льотчика, в якій він мешкав з самого народження до повноліття, назвати на честь героїчного земляка. На жаль, ця пропозиція на голосування не виносилась.

Сподіваємося,
що ініціатива громадської організації «Об’єднання добровольців Одещини» не буде проігнорована місцевою владою, як це, наприклад, сталося із пропозицією мешканців села Долинське.

Інна ДЕРМЕНЖІ

Схожі новини