Одеські медики врятували півторарічну дитину, вилучивши стороннє тіло з бронхів

Одеські медики врятували півторарічну дитину, вилучивши стороннє тіло з бронхів

Нещодавно до відділення екстреної хірургії Одеської обласної дитячої клінічної лікарні звернулись батьки півторарічного малюка зі скаргами на кашель. Напередодні дитина різко закашляла під час гри.
При обстежені було виявлено стороннє тіло в дихальних шляхах малюка. Про це розповіла прес-служба медзакладу, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

Завдяки сучасному обладнанню «Ендоскоп OLIMPUS BF-TE2», що лікарня отримала від обласної влади, висококваліфікованими медиками було проведено вдале вилучення стороннього тіла з лівого бронха. Після наданої медичної допомоги
дитину було виписано додому в задовільному стані.

У медзакладі підкреслили, що практично щоденно до лікарні звертаються батьки переважно малолітніх дітей з проблемами дихання, що виникли несподівано на фоні повного здоров’я. В таких випадках в анамнезі часто відмічається вживання в їжу дитиною насіння, горіхів або гра з дрібними предметами (конструктор,
копійки або акумуляторні батарейки), які вона випадково ковтає, або вдихає, що призводить до проблем з диханням та ковтанням.

«Звертаємо увагу батьків на обережне поводження дітей з дрібними іграшками та особливо з акумуляторними батарейками, які, потрапивши в стравохід, шлунок та кишковий тракт, призводять до важких електрохімічних опіків слизових оболонок та загрожують здоров’ю дитини в цілому.

В разі підозри на потрапляння сторонніх предметів в дихальні
шляхи або шлунково-кишковий тракт  негайно звертайтесь до відділення екстреної хірургічної та травматологічної допомоги Одеської обласної дитячої клінічної лікарні за адресою: вул. Академіка Воробйова, 3», – зазначають медики.

Підготувала Інна ДЕРМЕНЖІ

Схожі новини