На Одещині дроворуб заплатить штраф до 25500 гривен

У лісосмузі на території Татарбунарської територіальної громади поліцейські викрили дроворуба. Не маючи відповідних дозвільних документів на заняття даним промислом, чоловік спиляв та готував до транспортування п’ять дерев дикої маслини. 

Про це повідомляють у
Білгород-Дністровському районному відділі поліції, передає інформагенція «Юг.Today».

Правоохоронці вилучили з місця події бензопилу та вирубану деревину. Експерти визначили суму збитків, завданих правопорушником державі, вона сягнула більше 40 тисяч гривень.

«За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими під час досудового розслідування, слідчі
територіального відділу поліції повідомили фігуранту про підозру в незаконній порубці дерев у лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду. Цей злочин передбачений частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України й карається штрафом від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 25500 гривень) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк», – зазначив начальник відділення
поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка.

Правоохоронці
закликають громадян бути відповідальними, берегти природу та діяти в межах закону:

«Пам’ятайте: безконтрольне вирубування дерев завдає шкоду навколишньому середовищу та збитки державі. Про такі випадки повідомляйте до найближчого підрозділу поліції або на спецлінію «102»».

Схожі новини