На Одещині з’явиться ще один порт

Ізмаїльська міська рада надала одному з найбільших агрохолдингів України земельну ділянку під будівництво комплексу з перевалки зернових.

Про це повідомляє інтернет-газета
«Топор».

Для будівництва та експлуатації об’єктів транспортної інфраструктури земельну ділянку виділили у межах вулиці Портової, набережної Луки Капікраяна та вулиці Дунайської. Згідно з рішенням міськради, земля надана в оренду на 49 років.

Подібний крок – це велика інвестиція у міську економіку, нові робочі місця, надходження до
міського бюджету, модернізація існуючих залізничних та автомобільних шляхів, розширення можливостей Ізмаїлу у сфері морегосподарського комплексу.

Міська рада встановила «Нібулону» орендну плату у розмірі 4,3% від нормативної грошової оцінки на рік із щорічним збільшенням на 0,05% на рік. Підприємство почне платити до міськбюджету орендну плату з моменту укладання договору оренди сторонами.

Згідно з договором, земельна ділянка має використовуватися агрохолдингом виключно за цільовим
призначенням з дотриманням вимог чинного законодавства. Вона не може передаватися в суборенду, а розміщення об’єктів, для яких земельна ділянка передана в оренду, має бути здійснена протягом п’яти років з моменту державної реєстрації права оренди.

Роботи на об’єкті вже розпочалися. Вони проводилися протягом всього літа і зараз йдуть повним ходом.

Больше новостей на нашем телеграм-канале: https://t.me/volnorezodessa