Залишила запалену свічку без нагляду: у Білгороді-Дністровському на пожежі загинула прикордонниця

Ввечері 27 листопада у Білгороді-Дністровському сталася пожежа у одній з квартир багатоповерхового будинку по вулиці Перемоги. На жаль, внаслідок події загинула 50-річна прикордонниця Білгород-Дністровського загону. Про це повідомляє Бессарабія INFORM. 

Трагедія сталася на 6-му поверсі. Про те, що у багатоповерхівці горить квартира, жителі дому зрозуміли тільки після того, як почули сильний вибух. Запаху диму ніхто з сусідів не відчув.

Як
розповіли рятувальники, осередок пожежі був на тумбочці – скоріше за все тут стояла свічка, якою господарка освітлювала житло, адже в момент трагедії будинок був без електроенергії.

Ймовірно, жінка заснула та не побачила, як вогонь з догорілої свічки перекинувся на меблі. Дим швидко заполонив квартиру, вікна якої були щільно закритими. Від підвищення температури тріснуло скло і внаслідок різкого надходження кисню у квартирі стався вибух. Він був такої сили, що віконну раму з балкону
викинуло на землю у дворі.

Коли на місце події прибули пожежні, з’ясувати у якій саме квартирі сталася пожежа було вкрай важко, адже більшість дверей були закритими. Визначивши точно житло, рятувальники за допомогою спеціального інструменту зайшли до приміщення у апаратах для захисту органів
дихання.

На превеликий жаль, у кімнаті пожежні виявили понівечене тіло господарки квартири.

В той же час, інша група рятувальників займалася евакуацією жителів газифікованої багатоповерхівки, адже масштаби трагедії могли зрости.

Співробітники ДСНС наголошують: якщо ви використовуєте вдома засови освітлення з відкритим вогнем, будь ласка, стежте за ними, адже залишені без нагляду свічки можуть стати причиною трагедії.

Як стало відомо “Бессарабії INFORM” з власних джерел,
загибла жінка з початку 90-х років була прикордонницею у Білгород-Дністровському загоні, а її чоловік колись очолював Ізмаїльський загін. Військовослужбовець загинув у березні 2008 року під час авіакатастрофи біля острову Зміїний.

Залишила запалену свічку без нагляду: у Білгороді-Дністровському на пожежі загинула прикордонниця