Мешканка Одеської області заробляла на продажі фейкових авто

Мешканка Одеської області ошукувала військових та волонтерів 

Так, правоохоронці Миколаївщини затримали мешканку Одеської області, яка на торговельних майданчиках розміщувала фейкові оголошення про продаж автомобілів. Вона «пропонувала» лише ті автівки, що мають попит та можуть використовуватися для потреб військових.

Як повідомили у Кіберполіції, фігурантка ошукала більше 120 громадян під виглядом продажу автівок в інтернеті. Від охочих придбати авто
жінка отримувала передплату на рахунки, оформлені на підставних осіб. Однак взятих на себе обов’язків не виконувала, оголошення видаляла та припиняла зв’язок із клієнтами.

За попередніми підрахунками, у такий спосіб шахрайка привласнила гроші близько 120 громадян. Серед ошуканих – військовослужбовці ЗСУ та волонтери. Сума збитків наразі встановлюється.

За результатами обшуку, який провели в оселі жінки, вилучено комп’ютерну техніку та 16 мобільних телефонів, а також банківські картки
та понад три десятки SIM-карток різних мобільних операторів. Вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантці про підозру.

Больше новостей на нашем телеграм-канале: https://t.me/volnorezodessa